Bronvermelding en astrologische verwijzingen 2012

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Astrologie artikelen

Publicatie datum: 02-01-2012

Bronvermelding en astrologische verwijzingen bij jaarartikel 2012:
Astrologische jaarhoroscoop geschreven door Manuela van der Knaap www.inzichten.com Jaarhoroscoop 2012: 1-1-2012 00:00 Greenwich.

*1 De plaatsing van de zwarte Maan is voor 2012 in Stier in het 7/8ste huis met Jupiter erbij. De astrologische 2-8 as gaat over waarden en geld.
Uitzending van Boeddhistische Omroep Stichting op NED 2 van 12 december 2011.
Profiel over Peter Blom CEO van de Triodos Bank. Bekijk de uitzending:
Link: http://www.boeddhistischeomroep.nl/uitzending.aspx?lIntEntityId=1493&lIntType=0
*2 Noordelijke Maansknoop in Boogschutter in het 3de huis
*3 Pluto in Steenbok, de macht van de structuur van het systeem en de noodzaak voor verandering die Pluto door Steenbok activeert.
*4 Jaarhoroscoop 2011: 1-1-2011 00:00 Greenwich.
Jaarhoroscoop 2011: Noordelijke Maansknoop in het 3de huis in Steenbok, conjunct Pluto
*5 Jaarhoroscoop 2012 zuidelijke Maansknoop in het 9de huis in Tweelingen en Noordelijke Maansknoop in Boogschutter in het 3de huis.
*6 Tekening en tekst eronder uit het boek van Koppejan, Beeldgids van de dierenriem. Bestaat totaal uit drie delen. ISBN: 9020216724
*6a Uitleg van het tweede beeld van de Sabian-symbols door Dane Rudhyar. ‘Astrologische Mandala, de cyclus van transformaties in 360 symbolische fasen’. ISBN: 9062719066
*7 Cheiron in het 5de huis in Vissen
*8 Zwarte Maan in Stier in het 7/8ste huis.
*9 Heer van de zwarte Maan is Venus in Waterman in het 4/cusp5de huis.
*10 Priapus in Schorpioen=overleving in de jaarhoroscoop, zwarte Maan in Stier 8ste huis
*11 Schaduwkant van de gecorrigeerde zwarte Maan in het 7/8ste huis
*12 Cheiron in Vissen conjunct Neptunus in Waterman in het 5de huis. Sextiel met de zwarte maan in Stier 7/cusp8 conjunct Jupiter en driehoek met Saturnus in Weegschaal conjunct Priapus in Schorpioen.
*13 Priapus in Schorpioen cusp 1ste en 2de huis.
*14 Saturnus in Weegschaal 1ste huis conjunct Priapus in Schorpioen cusp 1ste en 2de huis.
*15 Jupiter in het 7de huis conjunct zwarte Maan in Stier 7de huis cusp 8ste huis en gecorrigeerde zwarte Maan in het 8ste huis. Oppositie Saturnus in Weegschaal in het 1ste huis conjunct Priapus 1ste huis cusp 2de huis en gecorrigeerde Priapus in 2de huis in Schorpioen.
*16 Zwarte Maan in Stier in het 8ste huis, die in meesterschap samenwerkt met Cheiron in Vissen in het 5de hui).
*17 Mars in Maagd in het 12de huis
*18 Venus majeur ongeaspekteerd in de jaarhoroscoop en Mars (vierkant)duet met Mercurius.
*19 Mars in Maagd in het 12de huis. Duet met Mercurius in Boogschutter in het 3de huis
*20 Jaarhoroscoop 2011 stond Priapus in Weegschaal conjunct met Saturnus.
*21 Gecorrigeerde zwarte Maan vanaf 4 februari 2012 tot 20 maart 2012 weer in Ram en priapus dus weer in Weegschaal conjunct Saturnus in Weegschaal. Tussen 6 november 2011 en 04 februari 2012 Zwarte Maan in Stier. Bij samenstand tussen Saturnus en Priapus niet in hetzelfde teken, heeft de conjunctie minder kracht.)
*21 Maansverduistering 10 december 2011 15:36 MET Greenwich. Zwarte Maan in Ram conjunct Jupiter in Stier conjunct gecorrigeerde zwarte Maanin Stier in het 12de huis. Oppositie Saturnus in Weegschaal conjunct Priapus in 6de huis conjunct gecorrigeerde priapus in Schorpioen.
*22 Zwarte Maan in Stier in het 7/8ste huis en Saturnus in Weegschaal conjunct Priapus in Schorpioen in het 1ste huis. Pluto is Heer van Schorpioen en staat in het 3de huis (in de jaarhoroscoop van 2012) het levensgebied van integratie. 1ste huis is in overleving het levensgebied waar afgescheiden of beschadigde persoonlijkheidsdelen te vinden zijn.
*23 Zwarte Zon inconjunct Noordelijke Maansknoop in Boogschutter in het 3de huis, conjunct Pholus, conjunct Mercurius & sextiel Venus in Waterman in het 4de huis & inconjunct Zwarte Zon in het 10de huis.
*24 Kristallisatiepunt in de Diamant conj. de Zon in het 4de huis in Steenbok, conj. Gelukspunt en Pluto in Steenbok in het 3de huis.
*25 Venus majeur ongeaspekteerd in Waterman in het 4de huis
*26 Het is wel frappant dat zowel in 1874 de vorige Venus eclips de Noordelijke Maansknoop net als in 2004 in Stier stond.
*27 1-1-2015 00:00 Greenwich
*28 Overlevingsmechanisme: Saturnus in Weegschaal conjunct Priapus in schorpioen 1ste huis. 1ste huis is verbonden met het lichamelijke.
*29 Neptunus in Waterman conjunct Cheiron in Vissen in het 5de huis.
*30 Organisch=zwarte maan in Stier en van binnenuit= Cheiron in het 5de huis)Meesterschap van Cheiron werkt samen als begeleider van de zwarte Maan. Dit zijn kosmisch geïntegreerde lessen.
*31 Zuidelijke Maansknoop in het 9de huis in Tweelingen en Cheiron in Vissen in het 5de huis. Als je merkt meegezogen te worden met oppervlakkige boodschappen buiten je, dan werkt Cheiron vanuit de wond. Het Meesterschap van Cheiron in het 5de huis laat je Scheper zijn van je eigen leven en dan manifesteren gedachten en ideeën sneller (Zuidelijke Maansknoop in het 9de huis).
*32 Priapus als aardingspunt in Schorpioen is in de kosmische octaaf openheid. De zwarte Maan kan dan door Priapus heen stromen, waardoor het overlevingsmechanisme van Priapus een aardingspunt wordt van de zwarte Maan.
*33 Als dit aspect ingaand zou zijn, dan zou de vernieuwing van Uranus zich doodlopen op Pluto en niet voorbij bestuurlijke macht kunnen komen. Het is een uitgaand aspect en dit betekent dat de vernieuwing op termijn wel naar buiten kan komen.
*34 Pluto vierkant Maan, die conjunct staat met Uranus.
*35 Priapus als overlevingspunt in Schorpioen. De zwarte Maan kan dan niet door Priapus heen stromen, waardoor het overlevingsmechanisme van Priapus de negatieve eigenschappen van het dierenriemteken zal laten zien.
*36 Noordelijke Maansknoop gaat op 31 augustus 2012 en de niet gecorrigeerde Noordelijke maansknoop op 3 september 2012 in Schorpioen lopen.
*37 Saturnus gaat Schorpioen in, noordelijke Maansknoop gaat Schorpioen in, Priapus staat in Schorpioen en Saturnus en Pluto in een receptie, Pluto staat in Schorpioen declinatie Zie overzicht van belangrijke astrologische gebeurtenissen in 2012 en 2013 voor data
*38 Declinaties 2023 Out of Bounds (OOB)Zuid en rond 1937 Out of Bounds Noord. Nu is Pluto in de curve in de aanloopfase, naar het maximum. Bij de OOB Noord had de Tweede Wereldoorlog ook een hele grote aanloop.
*39 De eerste jongeren van de groep met Pluto in Schorpioen heeft ook nog Saturnus in Schorpioen tot eind 1985. Ook ging Pluto in de declinaties rond 1987 over de 0-lijn, de evenaar. Rond de 0-lijn is een planeet of punt in de horoscoop ook altijd krachtig aanwezig. De groep jongeren geboren tussen ongeveer 1985 en 1990 heeft extra veel uit te zoeken op het gebied van krachtmeting, macht en onmacht.
*40 De film ’Thrive’ te zien via de website van Want to Know. Mocht de film verwijderd zijn, dan wordt er aan gewerkt een nieuwe link te maken. http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/thrive-bekijk-hem-hier  
Op deze website is de film meestal wel beschikbaar, maar moet je $ 5,- betalen: http://www.thrivemovement.com
Dit is de officiële trailer van de film: http://www.youtube.com/watch?v=OibqdwHyZxk

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com

 

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.