Samenvallen met jezelf bronvermelding

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Publicaties in tijdschriften

Publicatie datum: 28-06-2012


Correcties voor deze publicatie in Spiegelbeeld in het juni/juli 2012 nummer:

Helaas zijn de afbeeldingen waar in het artikel naar verwezen worden niet opgenomen in het artikel. Omdat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, plaats ik de afbeelingen alsnog hier:

Bij alinea 'Hervormingen van 'financiele markten' hoort 6de graad Boogschutter:

Beeld 6de graad Boogschuttter

 

 

Bij de alinea 'Innerlijke ervaring' hoort 5de graad van Boogschutter:

Beeld 5de graad van Boogschutter

 

*
*
Beeld dat bij de alinea 'Venus-eclips' hoort 16de graad Tweelingen:

Beeld 16de graad Tweelingen

*

*

*

*

*

*

*


Ontbrekende/niet geplaatste alineas:

Verder zijn er zonder overleg nog een aantal alineas niet geplaatst, wat ik zeer betreur, omdat daardoor essentiele stukken tekst waaronder de alinea van de titel niet geplaatst zijn in het artikel:

Tussen de alinea: 'Uitputting' en 'Venus-eclips' hoort onderstaande alinea:

Nieuwe balans
Er wordt van ons gevraagd om de balans te herstellen op een nieuw niveau voorbij tegenstellingen en strijd en voorbij tragedie en drama. Een nieuwe wijsheid *9 die vrede Schept en balans tussen het mannelijke actieve principe en het vrouwelijke van ons innerlijk, binnen- en buitenwereld zijn dan in harmonie. Balans tussen geven en nemen, ik en de ander. Balans tussen verstand en gevoel enzovoort. 
 
Tussen 'Eenheidsbewustzijn' en 'Integratie van hogere dimensies' hoort onderstaande alinea:
 
Nieuwe staat van bewustzijn
Als deze nieuwe staat van bewustzijn is ervaren dan laat de evolutie van de 16de graad Boogschutter in het tweede beeld zien dat deze ontdekking ook moet worden veruiterlijkt.*10 We zien een heftig bewogen en aangeraakt bewustzijn. Dane Rudhyar verwoord dit; ‘als een hartstochtelijke reactie op een intens gevoelde nieuwe ervaring.’ Die nieuwe ervaring en het inzicht is zo intens, dat het gedeeld moet worden met de wereld om ons heen. Het is van groot belang dat er wordt gecommuniceerd vanuit de geïnspireerde ervaring zelf, zodat de ervaring wordt overgebracht en niet weer nieuwe dualiteit creëert. Zoals een visie die de ene wereld en ervaring als goed en de andere als slecht betitelt en daarmee juist afgescheidenheid creëert.  
 
En de alinea die bij de titel hoort is ook weggelaten. Deze alinea hoort tussen alinea 'Manifestatie van oud naar nieuw' en 'Mijn aanpak'
 
Samenvallen met jezelf
Er komt pas rust als we samenvallen met onszelf vanuit het hart en doen waar we werkelijk blij van worden. Dan zijn binnen- en buitenwereld boven dualiteit uitgestegen en zullen we stabiliteit in de 5de dimensie vinden, in ons hart. Dan leven we in een nieuwe wereld. Om deze transformatie zo eenvoudig mogelijk te maken is het van groot belang om eerlijk te zijn en om alles aan te zien voor wat het is en van daaruit verder te gaan in nieuwe ontwikkelingen. *6 
 

Bronvermelding en astrologische verwijzingen in de tekst 'Samenvallen met jezelf':

Het artikel is geschreven door Manuela van der Knaap
*1  Zowel in 1874 de vorige paar van Venus -eclipsen de Noordelijke Maansknoop net als in 2004 in Stier stond. In 1882 stond Zuidelijke Maansknoop in Stier met flink wat planeten (Neptunus, Saturnus, Cheiron, Pluto). Venus is de planeet die heerst over waarden, dus daarmee heeft een Venus-eclips al een sterke werking op financiën en geldzaken.
*2 Zwarte Maan staat in Stier met Jupiter erbij en priapus is Schorpioen (eind 2011- okt.2012). Periode van herstel van wat werkelijk van waarde is. Uit zich dmv Priapus in Schorpioen als er niet bereid is om los te laten met veel macht en onmacht, anders met openheid naar het nieuwe.
*3 Gecorrigeerde Noordelijke maansknoop 6de graad Boogschutter in de horoscoop van de Venus-eclips. In de horoscoop van de Maansverduistering van 4 juni 2012 is dat hetzelfde. In de horoscoop van de zonsverduistering van 20 mei 2012 staan zowel de gecorrigeerde als de niet gecorrigeerde Maansknoop op deze 6de graad van Boogschutter.
-Uitleg betekenis van graden in de dierenriem: Koppejan, Beeldgids van de dierenriem. Bestaat totaal uit drie delen. ISBN: 9020216724 
-Voor het geëvolueerde tweede beeld van de Sabian-symbols door Dane Rudhyar. ‘Astrologische Mandala, de cyclus van transformaties in 360 symbolische fasen’. ISBN: 9062719066
 *4 De Pleiaden staan inmiddels in de eerste graad van het astrologische dierenriemteken Tweelingen, declinatie +24۫07.
*5 De niet gecorrigeerde Noordelijke maansknoop 5de graad Boogschutter in de horoscoop van de Venus-eclips. In de horoscoop van de Maansverduistering van 4 juni 2012 is dat hetzelfde.
*6 Horoscoop van Venus-eclips: Pluto conjunct Maan in het 10de huis in Steenbok vierkant Uranus in Ram op de ascendant. Uranus in Ram vierkant Pluto in Steenbok zal de tot in 2015 zeven keer (extreem veel vijf keer is normaal voor een aspect) De data van het exacte aspect is 24-5-2012, 19-9-2012, 20-5-2013, 1-11-2013, 21-4-2014, 15-12-2014 en17-3-2015.
*7 Astrologische jaarartikel 2012:‘Terug naar de basis’ kun je vinden op
www.inzichten.com bij artikelen.
*8 Horoscoop van de Venus-eclips heeft de zwarte Maan in Stier in het 1ste huis en de gecorrigeerde zwarte Maan in het 2de huis. De zwarte Maan in het eerste huis laat via het lichaam voelen of we leven wat echt van waarde is. Laat ook voelen als we niet goed voor ons lichaam zorgen en daarmee roofbouw plegen op ons zelf en ons bestaan.
*9  De uil in het tweede beeld van de 5de graad van Boogschutter. 
-Uitleg betekenis van graden in de dierenriem: Koppejan, Beeldgids van de dierenriem. Bestaat totaal uit drie delen. ISBN: 9020216724 
-Voor het geëvolueerde tweede beeld van de Sabian-symbols door Dane Rudhyar. ‘Astrologische Mandala, de cyclus van transformaties in 360 symbolische fasen’. ISBN: 9062719066
*10 Horoscoop van de Venus-eclips op de 16de graad van Tweelingen.
-Uitleg betekenis van graden in de dierenriem: Koppejan, Beeldgids van de dierenriem. Bestaat totaal uit drie delen. ISBN: 9020216724 
-Voor het geëvolueerde tweede beeld van de Sabian-symbols door Dane Rudhyar. ‘Astrologische Mandala, de cyclus van transformaties in 360 symbolische fasen’. ISBN: 9062719066
 
 

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.