Vanuit de tunnel in het volle licht

Nieuwe Maan 7 december 2018

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Astrologie artikelen

Publicatie datum: 06-12-2018

Dit artikel gaat over het innerlijke proces voor de komende december maan(d). Sleutelwoorden zijn: revolutie, voelen en herstel van oerkracht, instinct en intuïtie, ongepolijste levenskracht, de tunnel uit in het volle licht, bevrijding, op eigen benen en de kracht van de waarachtige ontmoeting en voor het collectief de energie van revolutie actueel.
 
Vrijdag 7 december staat de nieuwe Maan in Boogschutter. De nieuwe Maan brengt altijd weer nieuwe informatie binnen. Deze maan(d) gaat het om voelen in de diepte en de confrontatie met verborgen ego stukken van jezelf. 
Transformatie rechtenvrij www.inzichten.com
 
Afgewezen kracht
Iedere kracht die in de schaduw van ons onderbewuste wordt weggestopt mag er niet zijn en komt daardoor niet of vervormd naar buiten. Het zijn zaken die we hebben veroordeeld en afgewezen. Schaamte en schuld zijn vaak een onderdeel van deze afgewezen krachten. Als we de vervormde kracht kunnen voelen en ontvangen in onszelf, dan kan de werkelijke boodschap helder worden en blijkt de ontkenning woede en vervorming op te wekken. Als we de kracht niet afwijzen, maar omarmen, niet meer afwijzen, maar een stem geven, dan wordt het een zuivere schone kracht.
 
Herstel oerkrachten
Het gaat deze maand met name om oerkracht en intuïtie die gevoeld willen worden om hun rechtmatige plek weer in te nemen in het leven. De diepste kracht die wij mensen hebben beheerst is het instinct. Een dier weet wanneer er gevaar is handelt daarnaar, maar wij mensen onderdrukken deze kracht en kunnen daardoor ten prooi vallen aan onderdrukking en ontkenning van onszelf. De zuivere kracht van het instinct is pure kracht van het bestaan.
16de graad Boogschutter uit boek Koppejan www.inzichten.com
 
Uit de tunnel in het licht
De Zon en de Maan staan in de 16de graad van Boogschutter tijdens deze nieuwe Maan en als ik het beeld uitleg wat daarbij hoort, dan zie ik beteugelde oerkrachten (paarden in span) die eindelijk uit de tunnel in het licht komen. Aan de andere kant van de afbeelding zien we boeren die werken voor een kasteelheer. De oerkrachten die uit de tunnel komen maken de onderdrukking voelbaar bij de boeren die zichzelf hebben onderworpen. Ze hebben zich geconformeerd aan de kracht en de wil van de ander. Hierdoor ontstaat ongelijkwaardigheid en is er geen waarachtige ontmoeting meer van binnenwereld tot binnenwereld. In deze krachten kan er onderdrukking en uitbuiting bestaan. Als er waarachtige ontmoeting is, vanuit het gevoel wat in je leeft, van binnenwereld tot binnenwereld, dan is dat niet mogelijk. Hoe ga jij je kerst beleven met je familie? Kan er waarachtig contact zijn? 
 
Oerkrachten bevrijden
De rauwe onderdrukte gevoelens en gekrenkte en onderdrukte ego’s kunnen ongepolijste levenskracht naar buiten brengen. Deze kracht wordt rustig zodra je weet dat wat je voelt klopt. De komende maan(d) krijgen we de mogelijkheid om deze krachten te bevrijden, te zuiveren en in ere te herstellen. Hiermee herstellen we de eenheid in onszelf en in het leven. (Groot water driehoek Noordelijke Maansknoop in Kreeft 8ste huis driehoek Mercurius in Schorpioen in 12 en driehoek Cheiron in Vissen 3de huis.)
 
Gezin rechtenvrij www.inzichten.comWaarachtige ontmoeting
Praten over gevoelens van schuld en schaamte, daarmee bevrijden we ons van alles waar we ons aan hebben onderworpen. Je komt weer op eigen benen, bevrijd en los van de wil van de ander. (Zwarte Maan in Waterman 2de huis en overlevingsmechanisme (Priapus) in Leeuw 8ste huis.) Als er dan contact is, dan is dit een waarachtige ontmoeting. Kunnen we dan alles benoemen, is de kracht zuiver, nabij, transparant en voel je je gezien en ontvangen? Dat is een waarachtige ontmoeting en schaars in deze tijd van snelle sociale media. Noor Bongers heeft het prachtig verwoord: https://www.facebook.com/noor.bongers/videos/2267888966576126/ 
 
Gezond ego
Jupiter staat op de ascendant bij de Zon en Maan in Boogschutter. Ook hier zien we heling van de levenskracht van de persoonlijkheid naar buiten. Dit gaat om het creëren van een gezond ego. Want we blijven een IK en een brandpunt van bewustzijn die steeds transparanter wordt als een lens die het licht doorgeeft. Maar die ook zichtbaar is in die kracht en daarin wordt ontvangen. De online activatie&meditatie is er weer tijdens nieuwe en volle Maan om je te begeleiden om dat wat er is te ontvangen in jezelf en door de blokkades heen te bewegen. Onderaan dit bericht vind je meer informatie hoe je je kunt registreren om mee te doen op vrijdag 7 december en 22 december 2018.
 
Revolutie
Collectief gaat dit proces om het omhoog brengen van verborgen zaken en ‘het volk’ (Maan/Kreeft) een stem geven en herstellen in IK kracht. Dan ben je ook in het grotere geheel zichtbaar en heb je het gevoel dat je er toe doet. Dat is dus beste een revolutionaire kracht. Dit is een link naar een video van een Franse dame die de Franse revolutie van de gele hesjes helder verwoordt. https://m.facebook.com/gabrielle.blocker?fref=nf
 
Voor de geïnteresseerden:
Vrijdag 7 december: Mijn bijdrage aan het geheel zijn de online activatie&meditatie (OAM) die ik met iedere nieuwe en volle Maan organiseer. Die is er ook om je te begeleiden in het weer in evenwicht komen en het opbouwen van het nieuwe multi-dimensionale energielichaam. Of gewoon om even lekker bij te tanken. Deelname 10 euro. Je kunt de link om te registreren hier vinden op mijn website: Nieuwe Maan 7 december 2018: http://inzichten.com/agenda/actuele-online-activatie-en-meditatie-nm-dec.html 
 
Zaterdag 8 december is er weer in een inloop-en-kristaldag in mijn praktijk in Lisse van 10:30 tot 17:00 ben je van harte welkom voor een kopje koffie, om gelijkgestemden te ontmoeten, mineralen en geometrie uit te zoeken en met mij te ervaren wat de verschillende mineralen met je doen en welke processen nu ondersteuning nodig hebben. Aanmelden wordt zeer gewaardeerd. Voor meer informatie: http://inzichten.com/agenda/inloop-en-kristaldag-(dec).html
 
Schrijven van astrologische artikelen doe ik vanuit mijn passie en om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen en te informeren. Ik ontvang geen vergoeding hiervoor, ook niet van magazines of websites die mijn artikelen publiceren. Als je deze astrologische artikelen zeer waardeert is het mogelijk om mij hiermee te steunen, zodat het ook financieel haalbaar blijft om gratis en vrij te blijven publiceren. Met grote dankbaarheid ontvang ik jouw (HART)donatie. Voor meer informatie over donaties: http://www.inzichten.com/artikelen/ 
 
 

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.