Totale 'bloedrode' Maansverduistering van 4 april 2015

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Astrologie artikelen

Publicatie datum: 04-04-2015

In dit artikel kun je informatie lezen over het fenomeen van de derde ‘bloedrode’ Maansverduistering in de rij van vier 'bloedrode' Maansverduisteringen en inhoudelijke informatie over wat de imprint is van deze speciale totale Maansverduistering. Op 28 september 2015 is de laatste 'bloedrode' Maansverduistering van de totaal 4 'bloedrode' Maansverduisteringen die dus samenvallen met Bijbelse feestdagen.

 

Compilatie uit mijn astrologisch jaarartikel 2015 over dit bijzondere fenomeen:

  

'Bloedrode' Maansverduisteringen

In 2008 ontdekte de Amerikaan Mark Biltz dat er steeds Zons- en Maansverduisteringen samenvielen met Bijbelse feestdagen. *22 Dit worden Tetrades genoemd en worden gezien als bijzondere markeringsmomenten in de tijd. Deze vier Maansverduisteringen kleuren bloedrood en vallen twee achtereenvolgende jaren samen met Bijbelse feestdagen; In 2014/2015 Pasen en het Loofhuttenfeest. Dus twee in 2014 en twee in 2015. De Maansverduistering van 4 april 2015 is de 3de 'bloedrode' Maansverduistering in de rij. De laatste bloedrode Maanverduistering is op 28 september 2015. Dit is tevens een supermaan (Staat extra dicht bij de aarde en is dus extra groot zichtbaar) Deze totale 'bloedrode' Maansverduistering van september 2015 is wel zichtbaar in Nederland en Belgie. Die van april niet. 

Dit zijn de meest recente ‘Tetrades’:

*1492/1493 Columbus ontdekt het continent van Amerika rond deze periode  en van daaruit is Amerika  ontstaan. De Spaanse inquisitie is bezig. De Joden worden uit Spanje verdreven.

*1949/1950 Noord-Atlantisch verdrag getekend, hier kwam de NAVO uit voort. Het eerste zelfbestuur doordat de regering van Israël hierin zitting nam.

*1967/1968 De zesdaagse oorlog tussen Israël en haar Arabische buurlanden. Het veroveren van de Gazastrook, de Sinaï, de Westelijke Jordaanoever en de Hoogten van Golan verviervoudigde het door Israël bestuurde gebied.

*2014/2015 ???  Weer een Tetrade van vier rode bloedmaansverduisteringen.

Het lam jaar

Ook is 2015 volgens de Bijbel een ‘Shemitah’ jaar waarin het lam niet wordt geslacht en rust krijgt, ieder zevende jaar. Dit wordt ook wel een ‘Sabbatical year’ genoemd. Sommige profetieën zeggen dat dit de jaren zijn waarop God terugslaat. De vorige Shemitah jaren waren 2001 en 2008. Dat waren de jaren waarin grote beurscorrecties plaatsvonden. In 2001 was ook de 9/11 aanval op de Twin Towers in New York. Ik ga hier verder niet mee speculeren, maar gezien de hachelijke situatie waarin het financiële systeem zich nu bevindt is een financiële correctie helemaal niet ondenkbaar. *23

Komst van de Christus of einder der tijden?

Veel mensen geloven dat de Tetrades zijn verbonden met belangrijke en (profetische) gebeurtenissen voor de mensheid. Ze worden vooral voor Israël gezien als belangrijke profetische markeringsmomenten. Je kunt op internet veel religieus getinte informatie vinden. Het zou de terugkeer van de Christus markeren, anderen zien het als het einde der tijden. De één projecteert het eigen stokpaardje nog meer op de bijzondere situatie dan de ander. *2 Projecties en oordelen zijn het overlevingsmechanisme van 2015. Mijn zienswijze is dat de enige echte verlichting en redding in je eigen hart te vinden is. Ik vermoed, als ik naar de jaarhoroscoop kijk, dat het op collectief niveau helemaal niet gaat om één volk, maar om het laten samengaan van alle facetten in het geheel. Naast elkaar als broeders en zusters. Want dat is het jaarthema.*4  Het zou dus ook kunnen gaan om een oplossing voor het eeuwen oude probleem en gevecht rond Jeruzalem. Maar ik probeer de situatie neutraal te benaderen, door informatie te geven zodat je zelf je eigen conclusies kunt trekken.

Wil je meer lezen in het astrologisch jaarartikel 2014, klik hier... 

Een zonsverduistering geeft een verankering van een bepaald thema in de wereld, dus in het dagbewustzijn. Een maansverduistering doet dat in het onderbewuste.

EXTRA NIEUWE INFO:

Het geheel van de verduisteringen

De totale zonsverduistering van 20 maart 2015 heeft het nieuwe in gang gezet. Er was een energie van stromen zonder blokkades voelbaar. We kregen, ieder op een andere manier, inzicht in onze toekomst. Vervolgens begon alles wat niet mee resoneert met deze toekomst zich te bewegen naar de uitgang. De gevolgen waren ongemakkelijk, acuut ziek zijn, oog- oor- of andere acute ontstekingen, heftige griep enz. De imprint van de zonsverduistering was diep tot in iedere cel (DNA).

‘Bloedrode’ Maansverduistering van 4 april 2015

De totale maansverduistering van 4 april 2014 maakt ons bewust waar wij nog strijden en vasthouden aan oude mechanisme en overtuigingen. (zuiderlijke Maansknoop 9de huis in Ram conj. Mercurius, Zon en Uranus (10de huis)) Vaak zijn het oude mechanismen die vastgezet zijn in ons onderbewuste door traumatische ervaringen uit andere levens, existenties of uit dit leven. (Neptunus, overlevingspunt (priapus) in Vissen 8ste huis en priapus/overlevingspunt in het 9de huis) conjunct Cheiron.) Deze maansverduistering vraagt van ons om het oude los te laten en onder ogen te zien waar de oude trauma’s nog steeds ons dagelijks leven beheersen (kristallisatie in Diamant conj. Pluto 6de huis) Waar houden wij onszelf vast in de illusie van afscheiding. Hierdoor kan er ruimte komen voor nieuwe ervaringen. We zweren (ontstekingen, griep) het oude (karma) er als het ware uit. 

roosVan NEE naar JA

Als we de strijd opgeven dan stromen we naar de nieuwe horizon, vol met nieuwe kansen. Het gaat erom uit de NEE stroom te stappen. Op te geven waar we eigenlijk nee tegen zeggen, maar toch toelaten in ons leven en daardoor belangen hebben bij veranderingen van hoe het is (de ander of situatie MOET veranderen) en de realiteit daardoor niet goed geaccepteerd kan worden. (Yod Apex Jupiter Leeuw 1ste huis, inconjunct Neptunus, Priapus in Vissen 8/9 huis, inconjunct Pluto Diamant 6de huis Steenbok)  We houden onszelf met de strijd gevangen in de illusie van afgescheidenheid. Als we gewoon NEE zeggen tegen wat voor jou niet klopt en je dat accepteerd, dan kom je op onze eigen grond. (zwarte Maan 2de huis in Maagd) Dan wordt helder waar je zelf staat. Wat zijn jouw basiswaarden in het leven en dan kunnen we die stroom gaan uitdragen (Priapus in 9 Vissen). Dit kom je tegen in allerlei soorten relaties, werk, onderwijs, bij het ontstaan van nieuwe systemen, structuren enz. We gaan van duaal naar non-duaal. Een voorbeeld is het massaal opzeggen van het vertrouwen van klanten van ING door de bonus van hun directeur. 44% van de klanten zegt nu naar een andere bank te gaan.

Lichamelijke impact

Deze Maansverduistering kan diepe lichamelijke impact hebben of direct al hebben gehad vanaf de zonsverduistering. De zonsverduistering en maansverduistering zijn een samenwerkend geheel. De lagere dimensies in het fysieke krijgen een instroom van licht en kunnen mee gaan stromen met hogere Multidimensionale lagen van het bestaan. Zowel in het lichaam als in het hele fysieke bestaan. (zwarte Maan 2de huis Maagd)

Geld
Als je durft los te laten, ook op financieel gebied probeert te overleven wat eigenlijk niet kan, dan gaat het leven zichzelf organiseren. Je hoeft dan niet te vechten voor je boterham, maar overvloed wordt dan een geboorterecht. De stroom van overvloed komt naar je toe, gewoon omdat het past bij jou. Precies op maat. Als de huidige situatie niet klopt, maar boven jouw maat is, dan stroom je naar een situatie waar het wel klopt. Overvloed van het leven organiseert zichzelf, is zacht en liefdevol (heer noordelijke Maansknoop is Venus in het 10de huis in Stier en Zwarte Maan in Maagd in 2)

Financiële systeem 

Collectief kan dit betekenen dat de bestaande methode van de geldstroom, economie, financiële systeem een zuivering/reorganisatie laten zien. We zijn al jaren in een NEE stroom als het gaat om het huidige financiële systeem. Het klopt niet meer en is aan het einde van haar levensduur, maar het gaat gewoon door. Er wordt gestreden om het systeem overeind te houden. Als dit wordt losgelaten, dan kan er worden gezocht vanuit een JA stroom naar nieuwe horizonten, die ons een weg geven uit de dualiteit van dit geldsysteem. (zwarte Maan in 3de huis en Noordelijke Maansknoop in Weegschaal in 3de huis.) Deze Maansverduistering zet ons aan tot open communicatie die een JA stroom opgang brengt en ons stopt om nog langer energie te geven aan een systeem van afbraak.

Praktische info

De totale maansverduistering begint zaterdag 4 april rond 12:16 tot 15:45 en bereikt haar maximum rond 14:00. De totale bloedrode maansverduistering is niet zichtbaar in Nederland en België, maar wel boven de Stille oceaan, het oosten van Azië, New Zeeland, Australië en een deel van Noord Amerika en Canada.

 

 Totale maansverduistering 4 april 2015

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.