Supermaan van 9 september 2014

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Astrologie artikelen

Publicatie datum: 09-09-2014

Dit artikel is een kort update van de huidige energien. Je kunt lezen over de supermaan van 9 september 2014 en over de zwarte Maan in Maagd, die het komende jaar ons zal inspireren. 

Het is opnieuw een heel bijzondere volle (derde) supermaan in samenstand met Cheiron de kosmische wond en meesterschap. In een versnelt tempo wordt ons kosmische karma voelbaar om ze 'Meester' te worden. Als je bereid bent het aan te gaan met jezelf, dan kom je in een super zachte liefdevolle energie. Verder is de energie van de samenstand van Mars met Saturnus in Schorpioen (en receptie met Pluto) heftig voelbaar als een diep ingrijpende strijd om autoriteit. En strijd met de tijd. Op het wereldtoneel wordt er gevochten (achter de schermen) om het nieuwe leiderschap (Uranus in Ram vierkant Pluto in receptie met Saturnus en Mars). Dat 'de gewone mens' wordt bespeeld en gemanipuleerd door bestuurders wordt pijnlijk zichtbaar.

In je eigen leven wordt er gevraagd actief en doortastend krachtig het stuur van je leven in eigen handen te nemen. Voor sommige zelfs vanuit diepe instinctieve lagen. De knellende banden roepen om vernieuwing. Vragen gezien te worden, geaccepteerd, om dan vervolgens een nieuwe richting te kiezen in je leven. Als er geen acceptatie is van wat er is, maar wanhoop over hoe het is, dan kom je vast te zitten in een gevecht met jezelf en/of je omgeving (bestuurders). (Saturnus driehoek Maan, Cheiron)

Dan is nu ook de zwarte Maan (gecorrigeerde) Maagd in gegaan in een samenstand met Venus. (niet gecorrigeerde zw.Maan staat nog in Leeuw) Daarmee wordt het thema oordelen het komende jaar (ongeveer) een hot item in ons leven. We mogen oordelen omvormen naar onderscheidingsvermogen zonder oordeel en met mededogen. De kosmische octaaf van Maagd vraagt om zuiverheid op alle vlakken, voeding, communicatie, relaties, bestuur. Ook organiseren en communicatie tussen de losse facetten in ons en in ons leven komen onder de loep en dienstbaarheid versus slachtofferschap.

Nu staat Venus ook bij de gecorrigeerde zwarte Maan in Maagd en is er veel te doen rond zuivering en onderscheidingsvermogen, inzichten rond om het kosmische zuivere vrouwelijke.

 

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.