Samen vallen met jezelf

Nieuwe Maan vrijdag 5 april 2019

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Astrologie artikelen

Publicatie datum: 03-04-2019

In dit artikel vind je informatie over de nieuwe Maan(d) van vrijdag 5 april 2019. Het gaat deze Maan(d) over een nieuwe vorm van authentieke blije, vrije en meer natuurlijke verantwoordelijkheid die aan het ontstaan is. Het verstand evolueert naar bewustzijn met de nodige ongemakken. Het hart heeft deze Maan(d) weer een hoofdrol en dit kan uitstromen of je loopt vast in spelletjes door projecties en verlangens van het hart die niet authentiek zijn.
Venusbloem www.inzichten.com
 
Functie van de Maan
Deze nieuwe Maan(d) brengt ons weer de nieuwe informatie over het ascentie proces voor de komende maand tot de volgende nieuwe Maan. Dus we halen nu de informatie op met de nieuwe Maan om deze te integreren in de maand die voor ons ligt. De volle Maan is daarin het maximale punt van uitdrukking in de stof.
 
Authentieke verantwoordelijkheid
Alles in deze horoscoop ademt vernieuwing, zoals de lente. Zon en Maan in Ram is verbonden met de pioniersgeest, de vernieuwing. Het wordt ook tijd dat we de zwaarte van veranderingsprocessen van de afgelopen tijd achter ons laten. Het kan lijken alsof verantwoordelijkheid nemen ineens niet zo zwaar meer is, maar gewoon iets wat noodzakelijk is om een gezonde basis te bouwen voor jezelf. Dit is een ander soort verantwoordelijkheid: authentieke verantwoordelijkheid. (Zuidelijke Maansknoop conjunct Saturnus en Pluto in Steenbok 8ste huis.)
 
Blije en vrije verantwoordelijkheid
Authentieke verantwoordelijkheid is gebaseerd op innerlijke universele waarden en daarin weet je wat je waard bent en waar jij voor staat. (Noordelijke Maansknoop 2de huis conjunct zwarte Zon 1ste huis in Kreeft.) Dan is verantwoordelijkheid nemen niet zwaar en iets wat is opgelegd, maar iets dat je in eigendom neemt. Zoals bijvoorbeeld gezonde en juiste voeding tot je nemen, die past bij wie je nu bent. Een lichaam kan moeilijker evolueren en al dat fotonenlicht ontvangen, wanneer het steeds door niet de juiste voeding in een verzuurde staat en lage trilling gehouden wordt. Door je proces van verandering helemaal in eigendom te nemen, ontstaat er een blije verantwoordelijkheid, waar je mee samenvalt, die authentiek is en geen moeite kost. (Diamant (7de huis)  Saturnus, zuidelijke Maansknoop en Pluto in het 8ste huis in Steenbok. En zwarte Maan in Waterman en Vissen in 10de huis.)
 
Volwassen bestuur
Dit zien we overigens ook terug op het niveau van de wereld. Willen wij een toekomst hebben, dan zullen we onze rommel moeten opruimen, zoals het puin in de ruimte dat om de Aarde heen zwermt en daar enorme problemen veroorzaakt. Het is ‘part of the deal’ van volwassen worden en consequenties aanvaarden. Dit werkt ook door voor wat betreft het 5G netwerk, de plastic soep in de zee, Brexit en andere bestuurlijke vraagstukken. En voor het Brexit proces komt daar nog een extra element bij namelijk dat de fragmentatie van het loskomen van de Engelsen van Europa pijnlijk is en het extreem zichtbaar maakt dat we nooit helemaal los zijn van de omgeving. (Priapus in Leeuw en Maagd.)
 
Van verstand naar bewustzijn
De komende maan(d) inspireert de goddelijke stroom die binnenkomt om de ruimte en lichtheid van ons bewustzijn te laten stromen in ons leven. We leren weer nieuwe lagen te openen in ons lichaam, hersenen en daarmee in ons leven om de ruimte, transparantie en ons bewustzijn te gebruiken. Sinds juli 2018 staat de Bron instroom (zwarte Maan) in Waterman en tijdens de volle en nieuwe Manen in deze periode (online activatie&meditaties) hebben we steeds nieuwe verbindingen tussen verstand en bewustzijn mogen openen. Het bewustzijn kreeg steeds meer integratie in de hersenen. Veel mensen hebben veel hoofdpijn, duizeligheid en vreemde poefs en pafs in het hoofd ervaren, wanneer er weer nieuwe lagen open gingen in de hersenen. Je herkent ze als ascentie symptomen als er daarna nieuwe ruimte, een gevoel van lichtheid en transparantie ontstond in de hersenen en vaak ook in de rest van het lichaam. 
 
Venusbloem berkenhout www.inzichten.comOntwikkeling van het Hart
Het hart speelde in de vorige cyclus van de Maan in maart een grote rol. Ook daar gingen nieuwe lagen open. (Volle Maan Venus in samenstand met de zwarte Maan in Waterman.) Met deze nieuwe Maan staat Venus, die verbonden is met de liefde en het hart, bij de gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen. Als het universele bewustzijn goed kan doorstromen dan opent het Hart zich op nieuwe kosmische universele lagen. Daar komen we alleen als er onvoorwaardelijkheid is. Te beginnen bij onvoorwaardelijkheid naar jezelf en naar alles wat er in je leeft. We mogen zonder oordeel de lagere en de hogere frequenties van ons bewustzijn omarmen. Ze zijn een onderdeel van wie wij in Wezen zijn: multi-dimensionale Wezens. Als het nieuwe niveau van het hart -dit is het Kosmisch Hart- opent, dan ontstaat er een immense stilte en rust in jezelf. Die is er dan niet alleen tijdens meditatie, maar ook gedurende activiteiten en steeds vaker blijft deze staat dan stabiel. 
 
Verlangens projecteren
Vanuit overleving speelt het ego en je afgescheiden voelen een grote rol deze Maan(d), alsof je jezelf dan waarneemt in allemaal kleine stukjes, sterk gefragmenteerd. De liefde heeft dan een giftige staart (Venus conjunct Nessus) en speelt spelletjes met jouw verlangens die geprojecteerd worden op de omgeving. Echte (kosmische/universele) liefde begint bij jezelf en geeft rust en stroomt van daaruit naar de omgeving, is vrij, heeft geen belangen en staat op eigen benen. Van daaruit wordt vanuit jouw unieke ZIJNskwaliteit bijgedragen aan het geheel. Dan is er een centrering in jezelf. (Zwarte Maan in Waterman conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen, Nessus, Neptunus Mercurius in Vissen 10de huis oppositie Priapus in Leeuw en Maagd.) 
 
Rust en samenvallen met jezelf
Voor het ontvangen van de stroom kosmische energie is het nodig om de versnelling los te laten. Daardoor kun je samenvallen met jezelf, in rust en kan het bewustzijn en de stroom universele energie haar werk doen. Met de online activatie&meditatie kan ik je begeleiden in het ontvangen van deze stroom, het openen van het kosmisch Hart en ontvouwen van het nieuwe energielichaam. Je bent van harte welkom. (deelname 10 euro) Ik wens je een goede Maan(d). Heb het goed… <3 
© Hartegroet van Manuela van der Knaap
www.inzichten.com
**
*
Voor geïnteresseerden:
**Online WEBINAR: Op vrijdagavond 5 april 2019 met nieuwe Maan is de volgende online activatie&meditatie om 19:45. (ieder nieuwe en volle Maan) Met deze webinar openen we het multi-dimensionale energielichaam vanuit jouw eigen kosmische hart. Met de online activatie&meditatie versterken we ook het multi-dimensionale energielichaam, waardoor het fotonenlicht ontvangen kan worden en door kan stromen en je dus juist hogere frequenties en elektromagnetisch verstoringen kunt gaan omzetten naar bliss ervaringen. (deelname 10 euro) Voor de link om te kunnen registreren of voor meer informatie: http://www.inzichten.com/agenda/actuele-online-activatie-en-meditatie-april-nm.html 
 

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.