Nieuwe verbindingen tussen man en vrouw

Nieuwe verbindingen tussen man en vrouw

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Astrologie artikelen

Publicatie datum: 27-11-2012

(Er is geen pdf aanwezig van dit artikel. Dit artikel is om technische reden NIET verzonden via de nieuwsbrief.)
 
Maansverduistering van 28 november 2012:

Nieuwe verbindingen tussen man en vrouw

Geschreven door Manuela van der Knaap www.inzichten.com
 
De gedeeltelijke Maansverduistering is zichtbaar aan de andere kant van de wereld in Azië, Australië enz. Om 15:45 west Europese tijd is het moment van de maximale imprint en verduistering. Hieronder kun je de beschrijving lezen van de hoogste potenties die de imprint van deze Maansverduistering te bieden heeft.
 
Met de maansverduistering van aanstaande woensdag wordt er een belangrijke imprint gegeven voor een nieuwe verbinding tussen het mannelijke en vrouwelijke. (Venus uitgaand conjunct Saturnus in Schorpioen sextiel Mars uitgaand conjunct Pluto en de Diamant in het 9de huis) Er is een innige verbondenheid tussen het mannelijke en vrouwelijke, waardoor alles mag zijn wat het is en niet anders hoeft te zijn. (Pluto in Steenbok in receptie met Saturnus in Schorpioen) Het actieve en passieve in ons, krijgen de mogelijkheid om in evenwicht te komen, zodat de essentie van wie wij in Wezen zijn belichaamd kan worden en in het bestaan worden verankerd. (evenwicht door de receptie tussen Pluto en Saturnus en de Apex van de Yod die wijst naar de zwarte Maan in tweelingen conjunct de Maan en Jupiter). De verschuivingen in de relatie tussen mannelijk en vrouwelijk zal ook te ervaren zijn in het elektrische (mannelijk) en magnetische (vrouwelijk). Dit heeft weer effect op de energieën en manieren waarmee wij creëren. Ik zelf ben erg nieuwsgierig naar het effect hiervan op termijn.
 
Voor de afgescheiden, niet hele persoonlijkheidsdelen (ego) in ons is genezing mogelijk onder andere door het innemen van de natuurlijke plek in verbinding met jouw zijn (Heilige Geest/Godsvonk). Als wij onze natuurlijke plaats innemen en daarmee de Goddelijke bedoeling van wie wij in Wezen zijn, dan valt alle spanning en negativiteit weg. Er ontstaat een diepe innerlijke vrede en een opgenomen worden door de liefde en wijsheid van onze Goddelijk kern (zijn). Er is dan geen noodzaak meer voor afgescheiden persoonlijkheidsdelen in ons om te vechten en angstig te zijn. (Yod: Mars/Pluto Sextiel Saturnus/Venus inconjunct zwarte Maan in Tweelingen) Een Yod is een vingerwijzing van God, die aangeeft dat het nu toch echt MOET gebeuren. De Yod in de horoscoop van deze Maansverduistering wijst aan: Ga nu je essentie leven, neem je heilige plaats in in het geheel.
 
In deze intense transformatie periode waarin wij nu leven, willen (Heilige) Geest, Ziel en Lichaam/persoonlijkheid/ego samenvallen. Je kunt herinneringen en herbelevingen hebben van trauma’s uit vorige levens, maar ook uit existenties op andere planeten en dimensies die als herinneringen allemaal opgeslagen liggen in de Ziel. Deze herinneringen willen worden geintegreerd, een worden met het geheel van wie wij zijn. Deze herbelevingen, herinneringen zijn soms nodig om kosmische trauma’s te integreren. Alle ervaringen die wij hebben opgedaan op andere niveaus van deze Schepping (dimensies) van onze Multi-dimensionale Hoger Zelven, willen integreren. Maar ook het ego en de persoonlijkheid hebben hun natuurlijke plaats in dit geheel. De (Heilige) Geest, het zijn maakt dat wij in vrede kunnen zijn met hoe het is en creëert ruimte en voldoende ontspanning, zodat wij onze natuurlijke plaats durven innemen in de Schepping, Die natuurlijke plaatst die ons naadloos past, ons de grootste voldoening schenkt en de minste inspanning vraagt. Dan kan het echte feest dat leven heet pas beginnen en kunnen we als broeders en zusters naast elkaar leven in onze natuurlijke levensstroom. Dit is de hoogste potentie die deze imprint van deze gedeeltelijke Maansverduistering ons te bieden heeft.
 
De horoscoop van deze gedeeltelijke maansverduistering laat ook nog iets anders zien. Als wij onderdeel zijn van een groep, dan zien wij de eigenschappen die wij veroordelen in onszelf vaak geleefd worden door de andere deelnemers. Wij krijgen dan door middel van spanningen aspecten (van onszelf) te zien die we liever niet zien. Voor optimale integratie van het gewonde en niet hele in ons, is het van belang de eenheid die de groep om je heen terugspiegelt door middel van irritaties te (h)erkennen. Wie is die andere jij voor jou? Wat wordt er geprojecteerd? Erkennen en liefdevol zien voor wat het is maakt dat de heelheid werkelijk plaats kan vinden. (Cheiron conjunct Neptunus in Vissen in het 11de huis) Dit is ook van toepassing voor alle sociale groepen, zoals vrienden en familie.
 

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.