Initiatie van het nieuwe licht

Zonsverduistering van 8 april 2005

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Astrologie artikelen

Publicatie datum: 07-04-2005

solarOp 8 april 2005 22.32 MEZ Utrecht, zal voor 40 seconde boven de grote oceaan een zonsverduistering te zien zijn (Lokaal 10.32 AHT Tahiti Island. De Maximale verduistering is 2200 km ten zuiden van Tahiti). Boven land is de totale verduistering niet te zien, maar zal een ring van licht om de Maan, met een fonkelende diamant zichtbaar zijn. Tijdens het exacte moment van nieuwe/donkere Maan staan Zon en Maan samen aan één kant van de aarde en gaat de kosmos eventjes helemaal open (Bron Boek:‘Chiron’ Barbara Hand Clow). Dan kun je het zaadje van de Kosmische energieën ophalen en je daarmee verbinden. Gedurende de tijd van nieuwe Maan naar volle Maan, daalt de energie van het zaadje dus in. Bij de volle Maan op 24 april 2005 12.07 ontstaat de energie van ontkiemen van het zaad. Het tot leven komen van de blauwdruk.

Initiatie van het nieuwe
Tijdens deze nieuwe Maan in Ram, wordt het zaadje aangereikt voor het nieuwe en spontane. De Noordelijke Maansknoop, die de richting van de ontwikkeling voor de energie van het moment aangeeft, staat exact in verbinding met De Liefde en ‘Het Heilige Vrouwelijke’. Dit wordt vertegenwoordigd door Venus. Het nieuwe en spontane, van het innerlijke kind, zonder oordeel, bestaat in ieder mens. Dit kan expressie vinden, groeiend naar het punt van ontkieming tijdens de komende Volle Maan in Stier en het vieren van Wesak (Zonne-eclips Zon conj. Maan conj. Venus conj. Noordelijke Maansknoop in Ram). Het dragende en organiserende middelpunt van deze nieuwe Maan is De Liefde en het innerlijke ‘Heilige Vrouwelijke’. Dit wordt vormgegeven op de open manier van het creatieve, spelende, spontaan innerlijke kind. Dit is de manier waarop je de energie van deze horoscoop kunt dragen (Zon-Venus-Mercurius in Ram in 5, maar maakt ook de verbinding met de gecorrigeerde Zwarte Maan in 9 in Leeuw actief). De energie van een zonsverduistering werkt altijd minimaal een half jaar door en geeft een imprint van de energie in het bewuste zijn.
 
Samenwerking vanuit ‘De Goddelijke Eenheid’
Vanaf oktober 2004 tot oktober 2005 staat Jupiter, de planeet van de genezing, visie en groei, in Weegschaal. Dit dierenriemteken van de relatie is gericht op samenwerking en samen zijn. Tevens op het in evenwicht brengen en verbinden van het mannelijke en het vrouwelijke, het handelen en het Zijn. Tijdens deze periode is het mogelijk dat er helende vormen van samenwerking ontstaan.
 
Op het moment van de zonsverduistering van vrijdag 8 april 2005 is Jupiter verbonden in een harmonieuze ‘grote driehoek’. Dit betekent dat harmonieuze samenwerking eenvoudig tot stand kan komen. Je kunt op een eenvoudige manier in contact komen met gelijkgestemde zielen, door een drang van binnenuit (Jupiter retrograde). Je wilt vanuit deze drang, graag handelen vanuit vrijheid, gelijkwaardigheid en waarheid afgestemd op het mystieke, spirituele veld (Mars conj. Neptunus in Waterman). De harmonieuze verbinding met Vulcanus zorgt voor bekrachtiging van deze manier van handelen en samenwerking, door de energie van standvastigheid (Groot driehoek van Neptunus conj. Mars conj. Percephone in Waterman driehoek Vulcanus in Tweelingen driehoek Jupiter Weegschaal). Ons handelen (mannelijke aspect) wordt gestimuleerd om te werken vanuit het etherische, mystieke, spirituele veld en ‘De Goddelijke Eenheid’ (Neptunus conj. Mars in Waterman). Alleen op deze manier kan er richting worden gegeven aan ons handelen. Wordt er gehandeld vanuit andere niveaus en intentie dan ‘De Goddelijke Eenheid’, dan kan dit handelen vast lopen in het vage en vreemde. Voor de niet spiritueel afgestemde mens, kunnen de dingen die zij doen, onbegrijpelijke wendingen nemen en heel veel verwarring veroorzaken. Dit kan ook het gevoel geven dat je niets tot stand kunt brengen. Alleen vanuit het kosmische eenheidsbewustzijn van waarheid en vernieuwing, ontstaan er nieuwe mogelijkheden om te handelen (Neptunus conj. Mars ingaand in Waterman). Percephone zorgt voor maximale ontspanning van het spirituele, mystieke veld en de energie van ‘De Goddelijke Eenheid’.
 
Acceptatie van ‘HET IS’
Pluto wordt vaak gezien als de planeet van macht en onmacht, maar die taak kan Pluto alleen maar vertolken als er geen acceptatie is. Als je een situatie niet accepteert, dan is de neiging aanwezig om deze te gaan controleren en dan ontstaat er macht. Je vecht dus tegen de situatie zoals die IS. Onmacht ontstaat vanuit een gebrek aan acceptatie. Je voelt je dan slachtoffer van de situatie niet bij machte om er iets aan te doen. Het uitgangspunt is HET IS ZOALS HET IS, deze acceptatie brengt je in verbinding met je eigen BASIS. Helemaal in je aarding en totale rust. Vanuit dit uitgangspunt kom je weer in contact met je wezen en het Goddelijke plan. Dit is het vertrekpunt om te gaan handelen vanuit deze staat van ZIJN. Vanuit vertrouwen. Op deze manier handel je vanuit kracht en kan de inspiratie van de Bron jou bereiken en is het niet nodig om te vechten of bang te zijn. (Voor uitgebreide uitleg verwijs ik je hier naar het artikel: ‘Transformatie van het Gewonde Mannelijke’)
 
De kosmische energie
Het punt in de horoscoop waar wij optimaal functioneren, de top van onze prestatie, wordt ‘De Draak’ genoemd en vertegenwoordigt het maximale leven. Deze ‘Draak’ versterkt tijdens deze nieuwe Maan de kracht van de kosmische oerkwaliteit van Genade, Mededogen, Zorg, Koestering en ‘Respect voor al wat is’ (‘Draak’ conj. Saturnus conj. Zwarte Maan in Kreeft). Als jij je afstemt op deze energie, dan kom je in contact met de kosmische instroom van de oerkracht van Genade, Mededogen, Zorg, Koestering en ‘Respect voor al wat is’. Deze kosmische instroom stemt je af op je eigen kosmische wezen, kosmische essentie. Zodat je verbonden met het dagelijks leven, de hemel op aarde brengen kan brengen, daar gaat het om. Jouw essentie en wezenskwaliteit neerzetten in het dagelijkse leven.
 
De vingerwijzing van GOD
(Yod: Pluto in Boogschutter Neptunus conj. Mars ingaand in Waterman apex Saturnus)
Tijdens deze zonsverduistering geeft God ons een punt van aandacht mee:
Als jij je leven vorm geeft, doe dit dan allereerst door de cultuur te accepteren in zijn huidige hoedanigheid, dus hoe het IS (Pluto in Boogschutter). Accepteer, creëer en handel vanuit vrijheid, waarheid, gelijkwaardigheid en ‘De Goddelijke Eenheid’. Dan zul je zorgzaam en vol mededogen en respect kunnen vormgeven, zodat je het maximale kunt voortbrengen (Draak conj. Saturnus in Kreeft). Je bent dan afgestemd op de kosmische energie die instroomt (Zwarte Maan conj. Saturnus). Zo neem jij je plaats in, in het grote plan.

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.