De Leeuwenpoort van augustus 2014

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Astrologie artikelen

Publicatie datum: 11-08-2014

SupermaanEen overzicht van de kosmische energie instroom van augustus 2014 en de maanden daarna. Over vernieuwing en veranderingen in relaties en verbindingen. Toenemende spanning en strijd om wereld dominantie en vernieuwing van autoritaire macht. Lees in dit astrologische artikel over de kansen en mogelijkheden die deze spanningen ons geven...

 

Supermaan
Op 10 augustus kon je de tweede Supermaan waarnemen aan de hemel. De maan staat dan heel dicht bij de aarde en ziet er vlak bij de horizon een stuk groter uit dan normaal. Deze volle Maan valt in de Waterman/Leeuw as. Het is met recht een leeuwenpoort, omdat de Zon in Leeuw samenvalt met de kosmische instroom van de Bron, die nu in Leeuw staat. Kosmische octaaf van Leeuw is de energie van de Wezenlijke Godskern. De volle Maan laat deze energie optimaal integreren en ervaren. Ook kunnen we in de nacht tussen 10 en 13 augustus weer genieten van een meteorietenregen.
 
Poes&leeuwJouw koninkrijk
Wat doet dit nu voor ons. We worden gestimuleerd om identificaties los te laten. Onszelf vanuit onze kern te laten zien, te ervaren en te erkennen, maar daarin niets toe te eigenen, maar in gelijkwaardigheid alles er gewoon te laten zijn. Het ervaren van wie je in Wezen bent (Wezenslijke Godskern), jouw innerlijk koninkrijk en gevoel van royalty in eenvoud, heel gewoon. Jouw bijzondere maar toch gewone koninkrijk is niet belangrijker dan dat van een ander. Maar het Wezenlijke wil wel waargenomen worden in zijn haar ware gedaante.
 
Verbindingen en relaties
De Noordelijke Maansknoop staat al vanaf maart 2014 in Weegschaal. Deze kracht stimuleert ons om verbinding te maken met anderen, maar dan wel met je zelf als uitgangspunt. Doordat Uranus (vierkant Pluto) ook in Ram staat (net als de zuiderlijke Maansknoop/verleden/het oude bekende) kan er veel helderheid komen over wat jij zelf nu wilt, wat dient je echt, welke verbindingen kloppen en maken dat je zelf tot je recht komt. Verbindingen die hier niet aan voldoen worden nu zichtbaar of maken helder wat toe is aan transformatie (vierkant Pluto)/verandering in bestaande relaties. Enorme eenzaamheid (en gebrek aan verbinding) is ook iets wat bij deze astrologische stand hoort. Deze astrologische stand is actief tot eind oktober 2015.
 
Flower power update
Deze Noordelijke Maansknoop in Weegschaal stimuleert ons ook om nieuwe verbindingen aan te gaan vanuit gelijkwaardigheid en vanuit het Watermanprincipe van de nieuwe tijd, community verbindingen vanuit open source, alles wil op een open manier worden gedeeld. Niet op de oude hippie manier (vorige Pluto vierkant Uranus vierkant was in de jaren '60), maar nu wel met jezelf, eigen verantwoordelijkheid, staand op je eigen benen, als uitgangspunt. (Venus als Heer van Weegschaal begint samen te komen met de zwarte Maan in Leeuw. In augustus conjunct.) Augustus geeft de mogelijkheid om echte liefde vanuit de Wezenlijke kern te ervaren.
 
Grote spanningen
Verder is er een toenemende spanning van een samenstand van Mars met Saturnus in Schorpioen (in receptie met Pluto). Deze spanning gaat pieken rond 25 augustus 2014. Het gaat over strijd om autoriteit en autonomie. Dit zie je in het collectief terug in de spanningen rond wereld dominantie, de strijd tussen oude en nieuwe macht, Brics landen en VS (spanning VS-Europa versus Rusland-China). Maar ook de strijd om en rond de Gazastrook komt tot een broeierig hoogtepunt. Deze grote spanningen kunnen mogelijk zelfs tot een uitbarsting komen.
 
Wie is de vijand?
In essentie gaat het zowel in de persoonlijke als de collectieve situaties om het diep en effectief handelen (ingrijpen?!) in situaties die niet meer voldoen of doorzien moeten of mogen worden. Misschien zelfs het verwijderen van de rotte appels? Ook het bewust worden van waarom en waarvoor je strijd en of je dit wel op eigen titel doet of iets doet omdat iemand je verteld heeft dat de ander de vijand is (rotte appel). Het gaat om een dieper besef van slachtoffer-dader inzichten. Het ik-besef in het handelen, zodat soldaten gaan nadenken of zij achter de strijd staan.Dove and Earth
 
Effectief en instinctief handelen
Deze stand (Mars conjunct Saturnus in Schorpioen) maakt dat je in een split second situaties kunt doorgronden en vanuit diepe instinctieve lagen effectief kunt handelen, als je dicht bij jezelf bent. Maar het kan ook escalatie geven van kracht- en machtmetingen. Dit doet voor mij wel aan als een van de piek momenten in de spanningen rond vernieuwing en macht die nu al een paar jaar bezig is (Pluto vierkant Uranus en Saturnus in receptie met Pluto). Het is een kans voor een grote omkering, waarin deze Supermaan een belangrijk anker is.
 
Voor andere astrologische artikelen, consulten kosmische astrologie (Wezenskern ervaringen), Slapen en mediteren met Dolfijnen op 7/8 oktober 2014, Geometrie zoals Flower of life, Venusbloem sieraden en mineralen, kristallen, edelstenen... Kijk in de agenda of op andere pagina's...

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.