De Grote Galactische transformatie

van 17/18 juli 2007

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Astrologie artikelen

Publicatie datum: 11-07-2007

De aanzet tot dit bericht is de informatie die ik ontving van Shelley Yates *1, waarin zij ons oproept om op 17 juli om 11.11 GMT, (dat is 13.11 MEZ in Nederland) deel te nemen aan een wereldmeditatie/manifestatie voor onze Grote Moeder Aarde. In dit artikel kun je de astrologisch informatie lezen over de zeer bijzondere ‘Ones in a lifetime’ kosmische energie die zich ontvouwt rond deze datum.
 
Kosmische afstemming
Rond 17-18 juli 2007 staat Pluto (het hemellichaam dat staat voor transformatie) afgestemd op het Galactisch Centrum. Dit is een zwart gat waar ons zonnestelsel, de Melkweg en alle andere stelsels in de hele Galaxis om heen draaien. Hierin zie ik de mogelijkheid voor ons als mensheid om ons af te stemmen op een groter geheel, in onszelf en deze meer omvattende universele wijsheid te integreren. Moeder Aarde, die zich in een uithoek van de Galaxis bevindt, krijgt hulp van deze transformerende kosmische kracht, om haar afstemming op de grotere universele wijsheid te hernieuwen en te transformeren naar een hogere octaaf.
 
‘Fire the Grid’
Ik ben zo enthousiast over de wereldmeditatie/manifestatie op 17 juli om 11.11 GMT van Shelley, ‘Fire the Grid’ *1, omdat wij als intermediair met deze meditatie Moeder Aarde ondersteunen en onszelf om deze stap van hernieuwde afstemming op het grote geheel te maken. Liefde verbindt, zoals de zoon van Shelley heeft mogen ervaren *1. Door de liefde en aandacht van de mensen kon zijn bewustzijn weer terugkeren in zijn lichaam. Zo kunnen wij gebruikmaken van dit groot-kosmisch moment, waarop de aansluiting van de Grote Moeder op het grote geheel zich met gemak, vanuit plezier en liefde kan voltrekken en daarmee dus in een ieder van ons die daarvoor kiest.
 
Het lichtlichaam van Moeder Aarde
De afgelopen jaren heeft zich een nieuw energiesysteem ontvouwen in en rond moeder Aarde. We hebben o.a. nieuwe Leylijnen zien en voelen ontstaan. Dit systeem / Grid is van een andere orde: brede rivieren van verfijnde energie, levend transparant licht in iriserende pasteltinten, met grote, voedende vortexen die diep de aarde ingaan. Door op 17 juli 2007 tijdens de aanwezigheid van zoveel kosmische transformerende krachten in liefdevolle aandacht bij de Grote Moeder te zijn, krijgt dit proces een enorme hoeveelheid verbindende kracht. We helpen Moeder Aarde met onze liefde, door deze energie, die aansluiting geeft op meer omvattende, universele wijsheid, te integreren in haar lichtlichaam en helpen haar op die manier bij het activeren van het energiesysteem / Grid in een hogere trilling. Daarom vind ik de naam zo enorm goed gekozen: ‘Fire the Grid’. Pluto en het Galactisch Centrum zijn de kosmische aangevers in dit proces en staan in Boogschutter, dat een liefdevol, inspirerend en enthousiast vuurteken is. Boogschutter staat ook voor het ‘exploreren van het buitengebied’, d.w.z. alles wat onbekend en buiten de Aarde te onderzoeken en tot je te nemen.
 
Hulp vanuit de Bron
Dit hele proces wordt nog eens extra ondersteund, doordat de collectieve kosmische energie-instroom op 17 juli 2007 het teken Schorpioen ingaat. Als een punt of planeet een nieuw dierenriemteken ingaat, ontstaat er altijd eerst een piek van deze nieuwe energie. De werking is dan het meest krachtig.
Pluto is de aangever van de transformatie en heerst over het teken Schorpioen. Hierdoor is ook de instroom van collectieve kosmische energie afgestemd op deze Galactische transformatie. Deze shift zal het transformatieproces een enorme energiestoot en activatie geven. Nog even voor de duidelijkheid: het hele proces gaat over het bewustzijn dat een nieuwe aansluiting vindt bij het grotere geheel, bij universele wijsheid, ten behoeve van Moeder Aarde, maar ook voor ons als mensheid en als individuen die daar voor kiezen. Zelf gaan wij dus ook door deze transformatie heen. Door ons er tijdens de wereldmeditatie/ manifestatie bewust op af te stemmen of te verbinden in vreugde en dankbaarheid, kan dit proces zich voltrekken, in liefde en met de grote steun en stevigheid die wij elkaar en de Grote Moeder hier geven.
 
De gecorrigeerde zwarte Maan, die staat voor ‘de gebeurtenis’, staat al vanaf 4 mei 2007 in Schorpioen. Dit is goed te merken aan het instabiele weer en de vele zaken die nu plotseling aangepakt worden. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe plan waarin het gevaar van de stijgende zeespiegel voor Nederland wordt omgezet naar iets wat ons ook kan dienen. Of aan de wereldwijde aandacht (o.a. op 07-07-‘07) en actie voor het milieu en onze Grote Moeder Aarde. Kortom, van de nood een deugd maken is een actie van Schorpioen die functioneert in zijn hogere octaaf. De zwarte Maan zelf (het andere punt van het kosmische kanaal) gaat op 17 juli 2007 ook het teken Schorpioen in en verbindt daarmee ook ‘het bewustzijn’ van de collectieve kosmische energie-instroom. De zwarte Maan is de collectieve instroom van energie die de potentie heeft om ons te verbinden met de Bron. Daarmee is de energiecirkel gesloten en draagt en versterkt de energie zichzelf en is het eenvoudig om ons te verbinden met deze Galactische transformatie in vreugde en dankbaarheid zodat we meegaan in deze transformatie.
 
Oproep
Ik hoop jullie voldoende informatie te hebben gegeven voor een extra aanzet om mee te doen met de wereldmeditatie/manifestatie op 17 juli 2007 om 11.11 GMT. Het is zo dienend naar onze Grote Moeder, onszelf en het collectief van de mensheid.
Verder wil ik nog vragen of iemand dit artikel zou willen vertalen in het Engels, zodat deze informatie ook naar Shelley gestuurd kan worden voor 17 juli.
 
Wat is er nog meer te doen en te lezen over 17 juli 2007:
* Informatie over ‘Fire the Grid’ door Shelley Yates op youtube. http://www.youtube.com/watch?v=gWtJncxNeLI&mode=related&search=
* Project of love and thanks of the water van Emoto. http://thanks-water.net/englisch/ Meditatie op 17 juli.
* 17 juli is ook ‘De maandelijkse dag van het Creeren van Peter Herrmann.
http://www.21-17.com.index.html
* ‘s Morgens om 11.11 uur zal Jet Voorman een Fire the Grid Meditation organiseren op het strand bij Alkmaar: jet_voorman at hotmail punt com telefoon 072 531 581 9
* Laetitia Kingsford en Marie Regine Garnier nodigen je uit om samen te komen in het Amsterdamse Vondelpark voor een Waterinwijding - 12.00 uur verzamelen in het Blauwe Theehuis. Laetitia kingsford at zonnet punt nl en Marie Regine/Essassani 06 22 874224 essassani111 at gmail punt com
* Patricia Cota-Robles met informatie over deze dag. http://www.eraofpeace.org
 
* Wilka Zelders en Manuela van der Knaap nodigen je uit om samen te ‘genieten van het zijn’ op 17 juli van 13.11 - 14.11 uur
Wereldwijd zullen over 5 miljoen mensen zich voor een moment herinneren dat we deel zijn van het grote geheel en met liefde, vreugde en dankbaarheid onze energieën opnieuw verbinden met de Aarde, de Kosmos en elkaar. Simpelweg door een uur van genieten met elkaar te delen.
Lokatie: Landgoed Elswout, een verrukkelijk landschapspark, even ten zuiden van Overveen, (Noord-Holland), tussen Haarlem en Aerdenhout. Wij zijn daar aanwezig vanaf ca. 12.30.
Voor meer informatie kijk op agenda.

Hieronder een greep uit mijn astrologisch jaarartikel voor 2007, te vinden op http://www.inzichten.com Onderstaande informatie geeft nog wat extra inzicht in wat zich kosmisch aan het voltrekken is.:
Herwaardering van Pluto
Pluto werd aangemerkt als planeet, maar in 2006 heeft een commissie van wetenschappers besloten dat Pluto verder zal gaan als IJsdwerg, o.a. omdat de Kuiperbelt, achter Pluto, vol ligt met IJsdwergen die zelfs nog groter zijn dan Pluto. Pluto is wel de enige (voor zover we dat nu weten) IJsdwerg uit de Kuiperbelt die dwars door ons zonnestelsel heen gaat, met een bijzondere hoek ten opzichte van de planeten. IJsdwergen zijn bevroren resten die overgebleven zijn van de Schepping van ons zonnestelsel. Een IJsdwerg verdampt als deze in contact komt met warmte van een Zon (een KERN). De kracht van een planeet is voor mij een ander soort kracht dan een te transformeren kracht van een komeet of IJsdwerg. Een IJsdwerg is bevroren scheppingspotentieel, dat dus weer vrij kan komen om gebruikt te worden voor een nieuwe Schepping. Daarmee hebben wij volgens mij de mogelijkheid deze energie om te zetten. Pluto eist van ons macht om te zetten naar kracht en daarmee alles te accepteren zoals het IS. Je komt dan helemaal in het hier en nu en dicht bij jezelf en je eigen waarheid. De ander heeft zijn of haar eigen waarheid en dat is prima vanuit dit perspectief. Van daaruit kun je omgaan met de volgende stap in jouw groei, namelijk het wegvallen van tijd en ruimte.
 
Ik zie deze herwaardering als een ontsluiting van ons zonnestelsel. Pluto wordt hiermee een soort wachter op de drempel, zoals Cheiron een wachter op de drempel (begeleider) is naar de buitenplaneten (zielsniveau), is Pluto de wachter op de drempel (begeleider) naar de rest van de Galaxis, het kosmische Wezensniveau (Monade, groepsziel) in ieder van ons. Ik zie de herwaardering van Pluto dus als een teken dat in ieder geval een kleine groep mensen klaar is met het thema MACHT, waar Pluto voor staat en dat dit thema nu om te zetten is naar een hogere wijsheid.
                                                                    
Pluto in het Galactisch Centrum
galaxyPluto staat in de Jaarhoroscoop voor 2007, in de (longitude-)graad waar ook het Galactisch Centrum zich bevindt (0,5 graad orb). Hierdoor komt er energie en informatie binnen vanuit het Galactisch Centrum die eenvoudig en vanuit autoriteit vormgegeven kan worden in 2007. Ik weet niet precies om welke informatie het hier gaat, maar het heeft een transformerende Plutonische uitwerking op de wereld en onze culturen. De vaste Ster die het dichtst in de buurt staat van het Galactisch Centrum is Aculeus, (25°44 Longitude Boogschutter en -32°13 declinatie Zuid). Deze vaste Ster wordt ook wel "De stinger of the Scorpion" genoemd en wordt geassocieerd met de Hebreeuwse letter Oin en de 16de tarot trump "The lightning-Struck Tower" *2. De toren in de Tarot staat voor totale transformatie, een ommekeer en verandering. Wetenschappelijk wordt aangenomen dat het Galactisch Centrum een zwart gat is *3, waar de hele Galaxis omheen draait. Er wordt aangenomen dat het ongeveer 200 miljoen jaar duurt voor de Aarde om om het Galactisch Centrum te draaien en de massa van het Galactisch centrum is wel 2,6 miljoen van onze zonnen groot of triljoen maal de massa van de Aarde.
Afb.: http://www.kagayastudio.com
 
Voor mij geeft dit Centrum het grotere en meer omvattende geheel aan in onze Galaxis en krijgen Moeder Aarde en wij natuurlijk ook de gelegenheid aansluiting te vinden met deze grotere omvattendheid en universele wijsheid. Ook het WIJ van de Kosmische octaven van de Zwarte Maan in Weegschaal (op de Ascendant) zullen ons en Moeder Aarde hierin begeleiden. In 2007 staat Pluto twee maal exact op de graad van het Galactisch Centrum 26°55 Boogschutter *4, namelijk 18 juli en 26 oktober. In 2006 ging Pluto op 29 december 2006 voor de eerste maal over de graad van het Galactisch Centrum. Ik verwacht dat de transformerende werking vooral rond 18 juli zeer sterk zal zijn, omdat er dan meerdere kosmische krachten transformatie aangeven.
 
2007 een jaar met kosmische transformatie
Terwijl de Zwarte Maan het teken Schorpioen in gaat, gaat ook Pluto, die heerst over het teken Schorpioen, over de (longitude-) graad waar het Galactisch Centrum staat. Er is dus een knooppunt van kosmische transformaties dat samen komt rond 16-17 juli 2007.
 
De Zwarte Maan in Weegschaal brengt ons en moeder Aarde in verbinding met het Galactisch Centrum. De Zwarte Maan in Schorpioen doet het transformerende werk of zet ons aan om zelf de transformatie in gang te zetten. Ik verwacht dat dit dus het moment is waarop de omvattende kosmische wijsheid van het Galactisch Centrum ons diep zou kunnen raken en transformeren. Velen zullen de informatie die het Galactisch Centrum te bieden heeft niet bewust kunnen vatten. Dan zal vooral het onderbewuste de transformaties ontvangen, omzetten en aanbieden aan je dagelijks leven. Het zal dan mogelijk aanvoelen alsof de dingen je overkomen.
 
De zwarte Maan staat in Schorpioen van 17 juli 2007 tot 11 april 2008.
De kosmische octaven van de Zwarte Maan in Schorpioen geven ons de mogelijkheid het pure ZIJN te ervaren. Op kosmisch niveau is deze kracht open en onderzoekend. Het is één van de bewakers van de waarheid en een begeleider van transmutatie en transformatie. Wat weggestopt is in het onderbewuste maakt deze kracht zichtbaar. De Zwarte Maan in Schorpioen stimuleert ons om te stoppen met leven vanuit goed of fout, maar deze beide krachten te zien als een onderdeel van het proces van creatie. Als er geen weerstand is naar hoe het IS, dan zal het gecreëerde gewoon overgaan in de volgende vorm. Dit gebeurt dan in rust en liefde en zal steeds opnieuw een nieuwe basis creëren in je leven (Priapus/aardingspunt in Stier). Deze kracht zal de jaarhoroscoop voor 2007 begeleiden. De tweede helft van 2007 zal waarschijnlijk veel vernieuwing en verandering laten zien vanuit een hogere wijsheid, voorbij dualiteit. Niet makkelijk te herkennen als wijsheid vanuit dualistische normen, van goed en fout. De reactie van het collectief op deze kracht, zal waarschijnlijk 'Hakken in het zand' zijn en star vasthouden. Dit is een overlevingsreactie vanuit angst (Priapus/overlevingspunt in Stier). Laat de kracht van het 'IS ZOALS HET IS' gewoon door je heen stromen, dan blijf je in contact met de juiste basis in je leven, bezien vanuit een groter overzicht vanuit 'voorbij de dualiteit'.
 
Bronvermelding:
*1 Shelley Yates http://www.firethegrid.com of http://www.firethegrid.org  
*2 Boek: The fixed stars and constellations in Astrology, door Vivian E. Robson 1923, Ascella Publications UK. ISBN; 1-898503-50-8
*3 Website over Galactisch Centrum. http://www.mpifr-bonn.mpg.de/staff/hfalcke/bh
*4 Galactisch Centrum 26°55 Boogschutter op 29 december 2006. Correctie/berekeningsmethode van Jos Bruynseels uitgelegd op de Astrotwolist, in een e-mail van 7 december 2005.

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.