Bronvermelding De bijzondere eclipsen van september 2015

Geschreven door: Manuela van der Knaap

Dit is een publicatie van Adviesbureau Manuela van der Knaap www.inzichten.com 0252-521882

Terug naar: Artikelen » Astrologie artikelen

Publicatie datum: 04-09-2015

De bijzondere eclipsen van september 2015

©Geschreven door Manuela van der Knaap www.inzichten.com

Bronvermelding en astrologische verwijzingen voor het uitgebreide artikel op de website. 

Alle alinea’s met een * achter de koptekst in het artikel zijn voor de lezers van Spiegelbeeld een extra aanvulling op de tekst die in Magazine Spiegelbeeld is verschenen in het septembernummer 2015.

*1 Maansverduistering 16-08-2008 22:16 MEZT Greenwich: Zwarte Maan in het 8ste huis Boogschutter, conjunct Pluto in 9de huis. Noordelijke Maansknoop in Waterman conjunctie Nessus, Maan, Neptunus en Cheiron 11de huis
*2 http://www.wimjongman.nl/nieuws/2015/bijbels-patroon.html
*3 Artikel van financieel economische journalist Peter Meijer met filmpje over het Japanse economische model.
http://finalwakeupcall.info/blog/2015/01/23/hoe-schulden-cycli-eindigen/
*4 Bron: http://www.wimjongman.nl/nieuws/2015/bijbels-patroon.html + http://theeconomiccollapseblog.com/archives/tag/the-shemitah-year
CBN interview Jonathan Cahn: https://www.youtube.com/watch?v=-qRVm7peoko Jonathan Chan over Shemitah en America. https://www.youtube.com/watch?v=F6AXP41mr7Q
*5) * 12-9-1931 6:26 Greenwich: gecorrigeerde zwarte Maan in Vissen en niet gecorrigeerde in Ram, conjunct Noordelijke Maanknoop in 8ste huis. Noordelijke Maansknoop in Ram 8ste huis                        *23-09-1987 04:08 Greenwich: zwarte Maan in 12de huis in Leeuw. Noordelijke Maansknoop in Ram 8ste huis               *13-09-2015 06:41 GMT Greenwich: Gecorrigeerde zwarte Maan in Maagd 12de huis, zwarte Maan in Weegschaal 1ste huis. Noordelijke Maanknoop in Weegschaal 12de huis. Zonsverduistering valt in het 12de huis. Aarding/overlevingspunt (priapus) van de zwarte Maan (oppositie): Gecorrigeerde Priapus in Vissen conjunct Cheiron 6de huis en niet gecorrigeerde Priapus in Ram in het 7de huis. Zuidelijke Maansknoop in Ram 6de huis
*6 In de horoscoop 1931 en 1987 staat de noordelijke Maansknoop in het 8ste huis.
*7 Zonsverduistering: Priapus in Vissen en Ram 6/7de huis en zuidelijke Maansknoop in Ram 6/7 huis.
*8 In zowel de zonsverduistering als de maansverduistering staan de gecorrigeerde als de niet gecorrigeerde Maansknopen in Weegschaal in conjunctie met de zwarte Maan.
*9 Maansverduistering 28 september 2015 valt in de astrologische 2-8 as. Op eigen grond blijven enzovoort = Noordelijke Maansknopen en beide zwarte Manen in het tweede huis in Weegschaal, conjunct Zon en Mercurius.
*9a Zwarte Maan in Weegschaal van 26-8-2015 tot 21-5-2016 en gecorrigeerde zwarte Maan 17-9-2015 tot 27-4-2016 en 26-8-2015 tot 9-9-2016.
*9b Lees hierover meer in het astrologisch jaarartikel van 2012 bij declinaties van Pluto. Alinea: Macht, Pluto en Tweede Wereldoorlog. http://www.inzichten.com/artikelen/astrologie-artikelen/astrologisch-jaarartikel-2012.html

*9c De samenstand van Pluto met de Diamant is al een aantal malen exact geweest, maar is voor de laatste maal exact op 24 oktober 2015.

*9d Op deze website uitleg over het jubeljaar en rechts op de pagina vind je de jaren waarvan men aanneemt dat het jubeljaren zijn. http://www.shemitah-blood-moons.net/

Zonsverduistering 13 september 2015 06:41 GMT Greenwich

Zonsverduistering 13 sept 2015 www.inzichten.com

De gedeeltelijke zonsverduistering is niet zichtbaar in Nederland en België.

*10 Zon-Maan conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Maagd 12de huis, conjunct zwarte Maan in 1ste huis in Weegschaal, conjunct noordelijke Maanknoop en Ascendant. Wordt neergezet met Priapus in Vissen en Ram in het 6/7 huis.
*11 Zwarte Maan in Maagd in 12de huis en ook de noordelijke Maansknoop staat erbij in Weegschaal. Zonsverduistering ook in het 12de huis.
*12 Opvallend is dat bijna alle planeten bijzonder weinig verbindingen met elkaar maken op de tastbare lagen bijna allemaal maar één majeur aspect, daardoor is er op de praktische weinig sturing mogelijk en houvast te vinden. Ook staat de zonsverduistering in het 12de huis in Maagd sextiel Saturnus. Saturnus zorgt voor houvast en sturing en maakt verder geen majeure aspecten in de horoscoop.

*12a Saturnus staat in een receptie met Pluto conjunct de Diamant en sextiel Zon en Maan in Maagd 12de huis oppositie Cheiron in Vissen. Saturnus driehoek Cheiron. Dit geeft extreem veel makkelijk stromende vormkracht aan deze zonsverduistering. 

*12b Zon en Maan conjunct noordelijke Maansknoop en zwarte Maan, zowel in de zonsverduistering als in de maansverduistering.

*13 Voorspellende astrologie in de praktijk van Bernadette Brady ISBN: 90-76277-61-3
*14 Gecorrigeerde noordelijke Maansknoop (praktisch niveau) in 12de huis in Weegschaal 1ste graad Boek: ‘Beeldengids van de dierenriem. Helene W en Willem A. Koppejan ISBN: 90-202-1670-8
*15 Zonsverduistering: gecorrigeerde zwarte Maan in Maagd 12de huis en niet gecorrigeerde zwarte Maan in Weegschaal 1ste huis oppositie Cheiron in Vissen(ruim) conjunct gecorrigeerde Priapus in Vissen 6de huis en niet gecorrigeerde Priapus in Ram 7de huis. De energie van de niet gecorrigeerde zwarte Maan (stille Wezenskern) valt in het 1ste huis, daar is dus de kern van de kosmische instroom.
*16 Overlevingspunt van de horoscoop: Cheiron, gecorrigeerde Priapus in Vissen 6de huis, Priapus in Ram, Zuidelijke Maansknoop in Ram 7de huis. Als de energie vanuit het innerlijk wel neergezet kan worden, dan wordt het overlevingspunt een aardingspunt van Vissen 6de huis en Ram 7de huis (vernieuwing, initiatie in het nieuwe). Het hele proces begint bij observator zijn, omdat de verduistering in Maagd valt (zon-maan) conjunct de gecorrigeerde zwarte Maan in Maagd.
*17 Zwarte Zon in Kreeft 10de huis, stroomt naar Diamant 4de huis conjunct Pluto in Steenbok.

‘Bloedrode’ Maansverduistering van 28 september 2015 2:50 GMT Greenwich

Maansverduistering 28 sept 2015 www.inzichten.com

*18 Mark Biltz interview over de vier bloedrode Maansverduisteringen in 2014/2015. https://www.youtube.com/watch?v=32ZkCygd8bE
*19 Uitleg en animatie van de totale Supermaansverduistering van 27/28 september. https://m.youtube.com/watch?v=vKAw_wrIr5s

*20 Cheiron staat al een lange tijd in Vissen en daarmee zijn projecties een thema. Ook de zwarte Maan in Maagd (oppositie Vissen) brengt oordeel en projectie met zich mee. Vanaf september 2014 tot half september 2015 stond de zwarte Maan in Maagd. Jaarthema: zwarte Maan in Maagd activeert een nieuwe ordening van losse facetten, maakt hier weer een nieuwe geheel van. De Heer van de zonsverduistering van 13 september 2015 (Mercurius 15de graad Weegschaal) valt pal conjunct op de Noordelijke Maansknoop van de jaarhoroscoop (15de en 16de graad Weegschaal).
*21 Zuidelijke Maansknoop in Ram 8ste huis oppositie zwarte Maan in Weegschaal 2de huis conjunct Noordelijke Maansknoop, Zon, Mercurius.
GOUD: Vooral in hoge frequentie helpt goud om kosmische verbindingen in het lichaam te verankeren. De Flower of Life is zo’n gouden hulpmiddel met hoge frequentie.
Afbeelding Flower of Life: Flower of life verguld 18kt goud, te koop in 25mm (€ 65,-) en 35mm (€ 70,-). Ook te koop in 100% 18kt goud. http://www.inzichten.com/kristallen/flower-of-life.html bel of stuur een mail voor een prijs of om te bestellen. Je kunt ook langskomen. Kijk in de agenda voor de speciale kristaldagen. Het is ook mogelijk om apart een afspraak te maken. (Ook leverbaar met Swarovski kristalletjes in alle kleuren) De Flower of Life, de levensbloem, vertegenwoordigt de energie van het eenheidsbewustzijn van het Watermantijdperk, de volgende staat van bewustzijn waarheen de mensheid zich nu in een hoog tempo ontwikkelt en naar opent; ook wel de nieuwe energie genoemd.
In de Levensbloem zijn alle geometrie patronen aanwezig. Geometrie (Solid 5, Kubus, tetraëder, enz.) ligt aan de basis van alle materie en maakt deze basis in ons dan ook wakker.
Levensbloemen kunnen worden gebruikt om het eenheidsbewustzijn (heelheid) in een ruimte of huis te brengen en water of voeding op te laden met deze energie. Het ontsluit het heel ZIJN en het Wezenlijke, de oorspronkelijke blauwdruk en bedoeling in alles waarmee het in aanraking komt. De Levensbloemen verbinden je ook met het eenheidsbewustzijn als je ze op het lichaam draagt. Daardoor ben je beter bestand tegen verstoringen van buitenaf. Levensbloemen openen het eenheidsbewustzijn en de verbindingen hiervan tussen de fysieke en etherische (energie) lagen in ons, in de cellen, zodat we toegang krijgen tot ons KA lichaam, lichtlichamen, kortom onze persoonlijke universele wijsheid. Dit kan door het dragen en werken met deze levensbloemen in ons ontvouwen. Als je de Levensbloem ziet activeert deze al de universele stroming, maar wil je dit ook integreren dan is aanraken en innerlijk ervaren van belang. Als je levensbloemen cadeau geeft, dan geef je heelheid en alles wat het leven omvat cadeau; een bijzonder cadeau.
*22 1ste graad Weegschaal staat de niet gecorrigeerde Noordelijke Maansknoop. Deze omschrijving is van de hogere innerlijke geëvolueerde octaaf. Boek:’Beeldengids van de dierenriem’ Helene W.en Willem A.Koppejan. ISBN: 90-202-1670-8

*23 Zonsverduistering; Een deel van de zwarte Maan staat in Weegschaal in het 1ste huis. En Sabian symbol van gecorrigeerde Noordelijke Maansknoop 1ste graad Weegschaal. ‘Een vlinder doorboort met een ’lichtstraal’’. Bij de Maansverduistering staat niet gecorrigeerde Noordelijke Maansknoop op de 1ste graad van Weegschaal en is dus ook het Sabian symbol ‘Een vlinder doorboort met een ’lichtstraal’’ actief. Ook zuidelijke Maansknoop conjunct Priapus en Maan in Ram 8ste huis oppositie noordelijke Maansknoop conjunct zwarte Maan in Weegschaal, Zon, Mercurius= o.a. basis neerleggen voor de nieuwe Mens vanuit en dit gaat ook diep het onderbewuste in.

*24 1ste graad Weegschaal staat de niet gecorrigeerde Noordelijke Maansknoop, deze beschrijving is van de lagere frequentie en het uiterlijke symbool. En ook zuidelijke Maansknoop conjunct Priapus en Maan in Ram 8ste huis.
*25 Priapus en Maan in Ram 8ste huis.
*26 Zwarte Maan in Weegschaal 2de huis conjunct Zon en Noordelijke Maansknoop oppositie Priapus in Ram conjunct Maan 8ste huis.
*27 Zwarte Maan in Weegschaal conjunct noordelijke Maansknoop in het 2de huis.

*28 Priapus in Ram conjunct Maan in het 8ste huis, is overlevingspunt.

*29 Noordelijke Maansknoop, Zon, zwarte Maan en Mercurius in Weegschaal 2de huis.
*30 Bron afbeelding: http://www.iex.nl/Column/151030/Zwarte-zwaan-op-de-baan.aspx

22/23 en 27 september kan een trigger moment zijn na de zonsverduistering:
Eerste aspect na de zonsverduistering: Maan conjunct Pluto driehoek 21ste graad Maagd van de zonsverduistering. Tweede aspect is Maan conjunct Cheiron oppositie 21ste graad Maagd Maagd van de zonsverduistering.

Schrijven van astrologische artikelen doe ik vanuit mijn passie en om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen en te informeren. Ik ontvang geen vergoeding hiervoor, ook niet van magazines of websites die mijn artikelen publiceren. Als je deze astrologische artikelen zeer waardeert is het mogelijk om mij hiermee te steunen, zodat het ook financieel haalbaar blijft om gratis en vrij te blijven publiceren. Met grote dankbaarheid ontvang ik jouw (HART)donatie. Voor meer informatie over donaties: http://www.inzichten.com/artikelen/

 

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.