Mediteren en dromen met Dolfijnen en andere Cetaceeën april 2016

Heb je interesse om mee te doen met een mediteren en dromen met dolfijnen en andere cetaceeën, bel even of stuur een mail via het contactformulier. Of meld je aan voor de nieuwsbrief op de homepage (rechts), dan blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

De bijeenkomst in april gaat niet door. Neem contact op als je interesse hebt.

Dit filmpje is gemaakt (door Emma Knol) tijdens de bijeenkomst van 31 mei-1 juni 2013 toen dolfijn Maaike zwanger was. Er was tijdens deze bijeenkomst een samenwerking met de zwangere dolfijnen om nieuwe energieën te ankeren voor o.a. de babydolfijntjes en de mensheid en Aarde. (De achtergrond geluiden die je hoort zijn van het ontbijt en het leeg laten lopen/opruimen van de luchtbedden.)  

Toegevoegde extra's begeleiding:Ter voorbereiding van deze bijeenkomst hebben wij een telefoongesprek met elkaar over jouw Kosmische horoscoop en Wezenskwaliteit, waarin jouw overlevingsmechanisme besproken wordt, maar ook wie je eigenlijk in Wezen bent en hoe dit praktisch te maken. De bijeenkomsten met de dolfijnen en andere cetaceeën zijn erop gericht om wie jij in Wezen bent te activeren en in ieder geval een nieuwe impuls te geven  zodat deze kwaliteit beter geïntegreerd kan worden in jouw bestaan hier op aarde. Ook zijn er nog andere vormen die ik je aanreik ter voorbereiding van de ontmoeting met de dolfijnen en andere cetaceeën, zodat je bewustzijn, hersenen en andere cellen in het lichaam klaar zijn om deze stap te maken. 

Jouw investering voor deze bijzondere ervaring is €  250,- 

Hieronder op deze pagina kun je een impressie krijgen van het programma. Ook kun je hier lezen over het eenheidsbewustzijn. 

Op 24 april en 18 juni gaan we weer met een groep naar de dolfijnen. We zijn bij de dolfijnen om hen te ondersteunen en onszelf. De laatste keer was opnieuw een geweldige ervaring, voor dolfijn en mens.  Omdat het dolfinarium toen gesloten was, mochten wij als groep in de Dolfijndomein spelen met de dolfijnen die de shows geven. Dit was in november 2015 een zeer bijzondere ervaring. De volgende bijeenkomst is er een soort gelijke mogelijkheid om met de dolfijnen te spelen. Zowel bij de Dolfijndomein als in de onderwaterruimte waar wij slapen en mediteren helpen wij als groep de dolfijnen op verschillende manieren, met dankbaarheid ceremonies en de eenheidsbewustzijns meditaties (verbindingen en poorten o.a.). 

 Dolfijn bijeenkomst 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder kun je de informatie en het programma lezen over de bijeenkomst van zondag 24 april & maandag 25 april 2016

Informatie over dolfijnen en hun invloed 

Dolfijnen hebben een positieve invloed op ons bewustzijn. Zij openen nieuwe neurologische paden voor ons. Meditatie en stilte verdiepen deze ervaring en zo ook het langdurig in hun aanwezigheid zijn. Die fysieke aanwezigheid, 19 uur lang, heeft of fysiek niveau en op het zenuwstelsel een positief effect en is voor bijna ieder een voelbaar. Tijdens de bijeenkomsten ontstaat er een uitwisseling tussen de dolfijnen en de deelnemers. De dolfijnen hebben aangegeven dat zij graag nieuwe evolutionaire paden met ons willen openen en activeren zodat wij mensen op een nieuwe manier onze mind/higher mind kunnen gaan gebruiken. Het effect zal voor iedere deelnemer anders zijn en verbonden met dat wat voor jou zuiver is en in veiligheid gedragen kan worden. De ervaring leert dat deelnemers altijd een grote stap voorwaarts maken in hun ontwikkeling na deze bijzondere ervaring. Het openen van deze nieuwe evolutionaire paden in ons is een echte samenwerking tussen de dolfijnen en hun evolutie en onze evolutie als mensheid en ervaringen van onze zielen (bewustzijn) die als dolfijn zijn geïncarneerd en zielen van dolfijnen die als mens zijn geïncarneerd. Deze samenwerking zal beide partijen vernieuwing brengen. 

Ook brengen deze dolfijnen die leven in gevangenschap een bijzondere verbinding tot stand in het opbouwen van evolutionaire vernieuwing. Dit werd door de dolfijnen aangegeven. We hadden deze ervaring ook met wilde (vrije) dolfijnen kunnen aangaan. Inmiddels is er een krachtig veld opgebouwd met de dolfijnen in Harderwijk en hun leven hier is juist een belangrijke (spiegelende) factor in het geheel (en heling van afgescheidenheid en oordelen), zoals ook het langdurig aanwezig zijn in hun aanwezigheid (energieveld), onder de juiste omstandigheden. De meest ideale omstandigheden zijn duidelijke geworden tijdens voorgaande bijeenkomsten. Zo is het van groot belang om langdurig in hun aanwezigheid te zijn en hebben stilte en de juiste meditatieve staat de grootste effecten. We zijn de meeste tijd bij de dolfijnen in de onderwaterruimte. De rust en het beeld van de zwemmende dolfijnen, het spelen van de dolfijnen met elkaar en met ons blijft heel erg lang op het netvlies gegrift staan. Vorig jaar hebben we ook meegemaakt dat er dolfijnen achter de groep hingen en mee gingen mediteren en zo energie transmissies doorgaven. Het is heel bijzonder om 's-ochtends te worden wakker gemaakt door een groep speelse dolfijnen. Tijdens de bijeenkomst wordt je kosmische Kernkwaliteit/Wezensessentie actief en soms als het nodig is, kan ik (Manuela) je praktisch inzicht aanreiken zodat je deze Kernkwaliteit/Wezensessentie kunt herkennen. Dit doe ik aan de hand van jouw kosmische horoscoop.

Doel

Het voornaamste doel van mijn initiatief is het initiëren, laten ontvouwen, integreren en ervaren van de nieuwe energie 'het eenheidsbewustzijn' in het individu en in groepsverband en in verbinding en samenwerking met dolfijnen en andere cetaceeën. Zoals je waarschijnlijk wel weet, leven dolfijnen als sociale dieren in groepsverband. Zij hebben een enorm ontwikkeld brein (Higher mind) en communiceren multidimensionaal en dus op vele bewustzijnslagen tegelijk. Daarin kunnen wij als mensheid nog wel wat van hen leren. Een exclusieve kans om met een kleine groep mensen dicht bij de dolfijnen en andere zeedieren te zijn en jouw unieke uitwisseling te hebben. We gaan mediteren en slapen bij de dolfijnen en andere cetaceeën in het Dolfinarium in Harderwijk. Samen te zijn in dat wat zich in het grotere geheel mag ontvouwen op deze bijzondere dag/nacht.

Investering voor deze bijzondere ervaring is € 250,- 

We zijn met minimaal 16 deelnemers. De kosten voor het organiseren (inhuren van mensen en ruimte) van deze bijeenkomst in het Dolfinarium zijn hoog, maar het is een unieke kans om exclusief, persoonlijk en langdurig in de fysieke aanwezigheid te zijn van dolfijnen en andere cetaceeën. We kunnen ze de hele tijd zien als we mediteren en slapen. We zijn continu in hun energieveld en fysieke vorm aanwezig. Dat heeft een enorme impact op jouw ontwikkeling en groei/openen van bewustzijn en ook op termijn naar het fysieke lichaam. Dus hou je van dolfijnen en cetaceeën, wil je al langer meer van ze weten en bij ze zijn, dan is hier je kans.

Meld je telefonisch aan bij Manuela van der Knaap. Bel: 06-24 24 4 789

 

Eenheidsbewustzijn

Bij de meeste mensen zijn de hersenhelften onvoldoende verbonden. De linker hersenhelft is nu vooral verbonden met mannelijke rationele kwaliteiten in ons. De rechter hersenhelft is nu vooral verbonden met 'irrationele' vrouwelijk kwaliteiten in ons zoals ruimtelijk inzicht, gevoel en intuïtie. Deze bijeenkomst met de dolfijnen is helend voor het samenkomen en samenwerken van de beide hersenhelften. We worden gestimuleerd om meer van onze hersencapaciteit te gebruiken en het volgende niveau van creatief bewustzijn kan zich nu ontsluiten. Wie wij in Wezen ZIJN kan zich dan gaan uitdrukken in het leven, als een compleet en creatief Wezen dat zich steeds op een nieuwe manier uitdrukt en het leven actief en bewust zelf creëert. Alles kan bij elkaar gebracht worden door het met de liefde in je hart te ontvangen en te integreren in iedere cel. Zij zijn een voorbeeld voor ons hoe wij kunnen leven op Aarde in ons lichaam vanuit het eenheidsbewustzijn (holografisch bewustzijn).

Ervaringen 2012 

Toen we in maart 2012 bij het Dolfinarium hebben gemediteerd en geslapen is met elkaar een nieuw niveau van het eenheidsbewustzijn geopend en geïntegreerd; Het Holografisch bewustzijn. Bij iedereen gebeurde dit op een andere manier. We konden duidelijk ervaren dat de opbouw van kosmische energie in de groep en in onszelf gewoon doorging, ook als er bij mensen dinge(tjes)n naar boven kwamen. Weer anderen konden op datzelfde moment totale en zeer intense integratie van het lichtlichaam met het fysieke lichaam ervaren. Alles kon harmonieus naast elkaar bestaan. Dolfijnen en andere cetaceeën hebben de wonderlijke uitwerking om alle bewustzijnniveaus met elkaar te verbinden en vanuit eenvoud en speelsheid dit bewust door te laten stromen. Ik zie bij hen een open geïntegreerde Multi-Multidimensionale verbinding met het hele universum, waarmee zij graag vanuit hun bewustzijn samenwerken met mensen. Deze ervaring heeft mij geïnspireerd om vaker bijeenkomsten te gaan organiseren in het Dolfinarium. De ervaring leert dat de energie het beste kan integreren als we niets verwachten, open zijn en spelen. Gewoon ZIJN en het laten ontstaan.

Nieuwe paden 

We openen dus nieuwe paden in ons DNA/leven en hersenen en mogen daarin de eerste stappen van binnenuit laten ontstaan. Het is belangrijk om open te zijn, nieuwsgierig naar wat er wil ontstaan en niet te kritisch te zijn naar de vorm waarin het komt, maar dit zo open mogelijk te beschouwen. Hierin het nieuwe in jou de kans te geven zich te ontvouwen en praktisch zichtbaar te maken. Want als we leven vanuit/met het ZIJN, vanuit de verstilling, dan leven we meer beschouwend. Dan ontvouwt het wonder zich voor je ogen en nodigt het leven je uit om op een natuurlijke manier jou unieke bijdrage te leveren. Kleine/korte acties verbonden met de energie van het geheel, zetten veel in gang, zoals water aangeraakt wordt en een enorme rimpeling naar alle kanten in beweging kan zetten, zo heeft jouw beweging vanuit het ZIJN ook enorme effecten.

Wij zijn de architecten van het Aquariustijdperk met haar eenheidsbewustzijn. De eerste schrede worden gezet in groepsverband voor dit nieuwe tijdperk. Wij mogen deze nieuwe groepsenergie gaan ontdekken met elkaar. Dit eenheidsbewustzijn is een non-dualistisch bewustzijn en licht. Goed en kwaad, licht en donker bestaan alleen als je vanuit een dualistische oogpunt kijkt naar de wereld. Het eenheidsbewustzijn kan alleen ontvouwen vanuit een non-dualistische staat van ons bewustzijn. In deze staat van bewustzijn is puur zelfbewust licht de drager van ervaringen. Dit brengt ons in een staat van ZIJN.

Voor iedereen zal de ervaring anders zijn. Sommige mensen kunnen al snel in het ZIJN komen, bij andere duurt dit iets langer. Mocht het niet lukken om in de Stilte te komen, gebruik dan je frustratie door deze helemaal te omarmen. De ervaring leert dat hetgeen tussen jou en je kern is helemaal mag worden omarmt en je tot integratie zal brengen om in je Wezenskern te komen in de Stilte van het ZIJN. 

Eenheidsbewustzijn en autoriteit

Een ander belangrijk facet dat nodig is voor het bereiken van eenheidsbewustzijn is autonomie, eigen verantwoordelijkheid en autoriteit. Vanuit deze staat van ZIJN, zijn we autonoom. Daarom kan ik (Manuela) geen leiding geven op de oude manier. We dragen daarom de structuren (programma) samen. Iedereen heeft eigen verantwoordelijkheid om op tijd ter plaatse te zijn om het programma te volgen. Dit doen we met elkaar. Ik zal ook de energie zo veel als mogelijk is, in stilte laten ontvouwen, zonder daar te veel sturing aan te geven. En geloof mij, dat is een hele klus, ook al ziet het er van buitenaf heel gemakkelijk uit. Mijn Wezensenergie heeft een verbindende functie voor de groepsenergie en zo heeft jou Wezensenergie ook zijn/haar eigen inbreng. En dat komt allemaal samen in de groepsenergie.

Ik neem waar wat er speelt in de groepsenergie, ook al is dat van buitenaf niet zichtbaar. Ik geef de deelnemers het grootste cadeau door in mijn ZIJN naast je te staan, waarmee ik je uitnodig in jouw ZIJN te komen. Soms heeft iemand hulp nodig en dit wordt dan vanuit de eenheidsgroepbewustzijn opgepakt. De ervaring leert dat de juiste persoon de impuls krijgt om iets te zeggen of te doen. Ik luister daarin ook naar mijn hart en als mijn hart dus niets aangeeft, terwijl ik wel iets zie ontvouwen, dan heb ik inmiddels geleerd om te vertrouwen dat het dus de bedoeling is om een ander zichzelf te laten ontvouwen door iets in te brengen. Het is voor de opbouw van de eenheidsgroepsenergie en voor mijzelf heel belangrijk dat mijn rol/deelname in de groep in zuiverheid en liefde haar plek in neemt en begrepen wordt.

Programma

Mediteren en dromen met Dolfijnen en andere Cetaceeën op 24 & 25 april 2016

±16:15 uur Ontmoeting bij de entree van het Dolfinarium.

±16:30 uur Eerst even een kopje koffie of (kruiden)thee met een muffin of (glutenvrij) koekje. Voorstellen aan elkaar en aan de medewerkers van het Dolfinarium die ons gaan begeleiden tijdens dit avontuur.

±17:00 uur We gaan eerst beginnen met het opbouwen van de groepsenergie naar de meditatieve staat van het eenheidsbewustzijn met liefde. Dit betekent dat alles er dan mag zijn. Zowel de schaduw als het licht in ons mag worden ervaren. Er is wat er is en alles kan naast elkaar bestaan. Voel het en deel het en laat het er in liefde zijn.

±18:15 uur We gaan naar de ‘OnderOdiezee’ waar we zullen slapen en de dolfijnen en walrussen ontmoeten.
We eten een vegetarisch soepje met eigen meegebrachte boterhammen etc.

±19:15 uur Korte meditatie in de 'OnderOdiezee' om de groepsenergie en de verbinding met de dolfijnen uit te bouwen,

±19:40 uur Gaan we naar de dolfijnen buiten bij de glas wand (domijn) Hier een interactie moment voor de glas wand met de dolfijnen. Je wordt hier sterk aangesproken op het laten stromen van de speelsheid van je innerlijk kind. Op de terug weg gaan we langs het roggerif en de zeehonden. 

±21:00 uur Eerst koffie/thee momentje en daarna begin van meditatie waarin we de verbinding verder opbouwen met de dolfijnen en andere cetaceeën in het Dolfinarium. Eerst in stilte, wat zich ontvouwt in je en wat je waarneemt mag worden gedeeld. We mediteren vanuit gelijkwaardigheid, eigen inbreng en autonomie.

±22:00-22:30 uur Koffie/thee/frisdrank. De slaapuitrusting gaan we klaar leggen bij de dolfijnen of walrussen. Daarna is het mogelijk om onder begeleiding de de medewerkers van het dolfinarium een wandeling te maken over het park, rondom de Odiezee, langs de zeeleeuwen, Walrussen en de Krabbenkust.

±23:30 uur  Voor wie wil gaan liggen of slapen kan dat. De anderen gaan naar een aangrenzende ruimte om nog iets te drinken of te kletsen. Tijdens eerdere bijeenkomsten hebben een heel aantal mensen niet geslapen, omdat ze niets wilden missen van de bijzondere ervaring. Het heeft een diepe impact om fysiek zo lang zo dichtbij de zeedieren te zijn. Het beeld van langs zwemmende dolfijnen en walrussen en gebed in hun bijzondere energie blijft je nog heel lang bij. Het gaat om het open en aanwezig zijn in de energie, ook als je slaapt gaat dit gewoon door, vaak juist veel dieper.

±6:30 uur Mogelijkheid tot douchen in shifts. 

±7:00 Geniet van een lekker ontbijt in de ‘Onder Odiezee’ bij de dolfijnen en walrussen bestaande uit croissants, witte bolletjes, bruine bolletjes, pistoletjes, glutenvrije broodjes, rijstwafels, rauwkost, fruit, vleeswaren, zoetwaren en kaas. Incl. Koffie, thee, melk en jus d’orange. Heb je een dieet, geef dat dan vooraf even aan mij door.

±8:00-8:30 uur Inpakken en opruimen en spullen wegbrengen naar de auto. De parkeermeter wordt gevuld.

±9:00 uur We gaan onder begeleiding van de medewerkers van het Dolfinarium naar SOS Dolfijn, waar verteld wordt over de opvang van kleine tandwalvissen (bruinvissen). We kunnen ze daar ook zien.

±9:15 uur Bij SOS Dolfijn gaan we in stilte de groepsenergie opbouwen, delen van ervaringen en mediteren.

±10:30 uur Aansluitend gaan we onder begeleiding van de medewerkers van het Dolfinarium naar SOS Dolfijn, waar verteld wordt over de opvang van kleine tandwalvissen (bruinvissen). We kunnen ze daar ook zien en drinken we thee en koffie met iets lekkers.

±11:30 uur afsluiting. Je hebt nog de hele dag vrij entree in het Dolfinarium.

We zijn bezig om een mogelijkheid te creeren om met een deel van de groep die daar voor kiest in een waterbroek, geknield het water in te gaan om de dolfijnen te kunnen aanraken en een visje te geven als uitbreiding op het programma aansluiten op 22 november. De kosten hiervan zijn waarschijnlijk € 75,- . (Waarschijnlijk met een foto.)

Meld je telefonisch aan bij Manuela van der Knaap. Bel 0252-521882 of 06- 24 24 4 789

Aanmelding is onder voorbehoud, alleen bij voldoende deelnemers gaat de bijeenkomst door.

 

Hoe dichtbij ben jij?
 
Meld je telefonisch aan bij Manuela van der Knaap. 

Bel 0252-521882 of 06- 24 24 4 789

Meer informatie over mij en de achtergrond van mijn werk: www.inzichten.com